Wat kost een trouwjurk?

Wat kost een trouwjurk?

15.02.2023 - JA! Je gaat trouwen, nu is het tijd om de trouwjurk van je dromen te kopen. Maar hoeveel kost een trouwjurk? Het is zonder twijfel de vraag die iedere bruid in overweging neemt bij het plannen van haar bruiloft. Geen zorgen! Wij hebben het antwoord. De perfecte jurk is een van de belangrijkste onderdelen van je trouwdag. De allerduurste trouwjurken kosten meer dan een mooie auto, gelukkig zijn er talloze trouwjurken waardoor je je op je trouwdag kan stralen zonder dat je je budget overschrijdt. De prijzen variëren sterk, een aantal factoren bepalen daarbij hoe duur de trouwjurk is.

Gemiddelde kosten van het aanpassen van trouwjurken

Als je je afvraagt ​​hoeveel de gemiddelde bruidsjurk kost, houd er dan rekening mee dat personalisatie van de jurk de prijs beïnvloedt, hoe meer maatwerk, hoe duurder de jurk. De uiteindelijke kosten worden beïnvloed door de kledingstijl, de ontwerper, de aanpassingen en toevoeging van "extra's" om voor jou een unieke trouwjurk  te maken. Hoewel de gemiddelde prijs van een trouwjurk fluctueert, zijn er algemene kosten waarmee je rekening moet houden bij het kopen van jouw jurk.

Over het algemeen zijn de gemiddelde kosten van een trouwjurk in de loop der jaren niet drastisch veranderd. Volgens Het Ministerie van Buitenlandse Zaken (CBI), kost de gemiddelde trouwjurk in 2019 tussen de € 800 en € 2.138. Deze prijs kan enigszins variëren in verschillende landen en regio's van de Europese Unie. Volgens het onderzoek wordt er sinds de jaren 70 en 80 minder getrouwd, terwijl bruidsparen juist meer geld uitgeven aan bruidskleding en de bruiloft zelf.

 

Wat bepaald de prijs van je trouwjurk?

Het merk: Als je een luxe designer jurk wilt kopen, zul je veel meer te betalen, niet alleen omdat designer jurken meestal gemaakt zijn van materialen van hogere kwaliteit, maar ook vanwege de naam van de ontwerper. Prijzen van designerkleding kunnen variëren van € 2.000 tot € 7.000. Designer Jurken zoals Oscar de la Renta en Dolce & Gabbana zullen zelfs duurder zijn. Sommige ontwerpers bieden ook op maat gemaakte bruidsjurken aan die speciaal voor jou zijn gemaakt. Dat is de duurste optie.

Versieringen: Handgeborduurd kant, ingewikkelde kralen en applicaties verhogen allemaal de kosten van je trouwjurk vanwege de extra tijd en arbeid die nodig is om ze te maken. Over het algemeen geldt: hoe gedetailleerder de stof, het silhouet en de versieringen, hoe hoger de prijs in vergelijking met eenvoudigere trouwjurken.

Accessoires: De jurk zelf mag dan het belangrijkste zijn, maar accessoires zoals sieraden, schoenen en nog belangrijker, de sluier, moeten allemaal worden meegerekend in je totale kosten. Hou rekening met minimaal  € 200 aan accessoires, maar de kosten kunnen gemakkelijk oplopen tot € 500 of zelfs veel meer, afhankelijk van de items die je kiest. Ann & John biedt een breed scala aan bruidsaccessoires in verschillende stijlen en prijzen.

 

Hoe vind jouw trouwjurk voor een goede prijs?

De gemiddelde prijs van een trouwjurk varieert enorm, afhankelijk van of de bruid een groot of zelfs onbeperkt budget heeft. Onthoud dat wijzigingen en aangepaste toevoegingen de kosten van een bruidsjurk zullen verhogen; een op maat gemaakte jurk zal duurder zijn dan een kant en klare trouwjurk. Hoe kan je besparen op het budget van je trouwjurk?

Kies voor een meer gestroomlijnde stijl zonder uitgebreide verfraaiingen. Een goedkope trouwjurk wordt meestal in massa geproduceerd, met weinig of geen handwerk. Dit soort redelijk geprijsde jurken zijn volop te vinden in Trouwjurk Outlet-winkels. Bruidsmode Outlet Store is hier een uitstekend voorbeeld van. Deze grote winkel van 700 m2 heeft altijd minimaal 500 trouwjurken tegen zeer aantrekkelijke prijzen van bekende merken en ontwerpers! Hier kost geen trouwjurk nooit meer dan € 1199,- en met prijzen vanaf € 399,-.

Houd bovendien de websites van je favoriete bruidswinkels in de gaten. De beste bruidswinkels en designers hebben altijd een fantastische collectie trouwjurken met speciale aanbiedingen en verkoopmogelijkheden. Je weet nooit, misschien hebben ze een fantastische deal voor jouw droomjurk!

Bekijk onze andere blogs voor meer informatie over de leuke huwelijksfeitjes, trouwjurken, accessoires, enzovoort, en hoe je de beste voor uzelf kunt vinden.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Trouwjurken

Your Style Wedding Fashion

De bruidsmode speciaalzaak van Nederland en 
België voor de bruid met een maatje meer. Vanaf 
maat 46. Meer dan 100 trouwjurken zijn bij ons 
aanwezig om gepast te worden.

Adres: Aalsterweg 58, 5615 CB  Eindhoven, 
Tel: 0031-(0)40-2112393

Goedkope bruidsmode

Bruidsmode Outlet Store

Bruidsmode met ongelooflijke kortingen. De
collectie bestaat enkel uit nieuwe bruidsjurken
van bekende merken, waarbij de prijzen variëren 
van € 399,- tot € 1199,-.  

Adres: Kruisstraat 36-38, 5612 CJ  Eindhoven
Tel: 0031-(0)40-2377400

facebook