Algemeen
Keep it cool

Keep it cool

05.06.2018 - De zomer in de lage landen, het blijft de populairste periode om te gaan trouwen. Er wordt gedroomd van een bruiloft met ceremonie in de openlucht en een lange zwoele nacht, waarbij het feest buiten nog tot laat door kan gaan. En wellicht ben je zo gelukkig dat het een strak-blauwe-hemel-zonnige-dag betreft! Maarrrr, vervolgens wordt het ook snikheet!? Helaas kun je als bruid niet op het laatste moment van outfit wisselen, dus bij deze wat tips om niet te bezwijken van de hitte!

#1 Thee. Bedacht door de Engelsen in koloniale tijden. Een kopje thee is niet voor de hand liggend, als je het al warm hebt, maar heeft zeker een nuttig doel. De warme thee zorgt ervoor dat je lijf het eventjes nog warmer krijgt, waardoor het transpireren op gang komt, wat de natuurlijke airco van het lichaam is. Hoewel we het liefste niet zouden willen ‘zweten’, omdat het woord alleen al weinig charme heeft, is het dus zeker functioneel. Mits je van jezelf al gemakkelijk transpireert, geeft een kopje hete thee dus uiteindelijk de gewenste verkoeling.


#2 Sokken. Bij een schoen met open teentje is deze optie niet aan te raden, maar verder; Houd een leuk paar ivoor kleurige sokken bij de hand. Misschien een gezellig gehaakte versie? En deze sokken ga je vervolgens nat maken, goed uitwringen en aandoen! Dit geeft het effect van een voetenbadje en houdt de voeten en enkels koel! En is de keuze tussen een rood aangelopen gezicht op alle foto’s of af en toe een kek sokje zichtbaar gauw gemaakt, toch? Onder jouw lange jurk zie je tijdens het lopen alleen het puntje van je schoen en tijdens het zitten bij de ceremonie wel de gehele voet, dus zorg dat je verkoelende nood oplossing wel mooi bij het geheel past.


#3 Polsen. In je hoofd, nek en polsen zitten de bloedvaten vlak onder de huid. Het lichaam gebruikt deze plaatsen om hitte af te voeren. Regelmatig de polsen onder de koude kraan houden, geeft dus zeker verlichting.

#4 Invriezen. Rol een flink aantal gastendoekjes nat op en laat ze invriezen. Deze kun je gedurende de dag gebruiken om even de nek af te koelen, zonder je kapsel en/of make-up te verpesten. Mocht je je gasten ook wat extra verkoeling gunnen, dan kun je een mooie schaal met deze doekjes rond laten gaan, ze zullen je zeker dankbaar zijn.

#5 Frisse lucht. Eventjes een koele bries voelen, kan ook letterlijk een verademing zijn. Er zijn leuke waaiers te verkrijgen, die meteen ook erg leuk voor de gasten als “give-away” zijn. Wil je het wat extremer dan een beetje gewapper, zorg dat er een privé ruimte is waar een ventilator klaar staat, of mogelijk kun je even pal voor de airco gaan staan en deze op standje vriespunt zetten.


#6 Kalmte. Kalmte zal je redden, als niets anders jouw innerlijke thermostaat tot bedaren kan brengen. Laat het zeker jullie trouwdag niet negatief beïnvloeden. Klaag niet dat dit net jullie moet overkomen en laat het geen domper zijn. Door stress gaat je lichaamstemperatuur alleen maar omhoog en wordt het ongemak alleen maar erger.

#7 Versnapperingen. Tot slot nog een tip die wel noodzakelijk is op een broeierig hete dag; Drink voldoende, maar niet alleen maar water. Zorg ook voor de nodige zouten, zoals een kopje bouillon. Ook leuk om deze chique voor iedereen te laten serveren in een wijnglas. En natuurlijk worden alle gasten blij van een ijsje. Kijk of de locatie daar een leuk idee over heeft, of laat een foodtruck of Italiaanse ijscokar komen!

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Trouwjurken

Your Style Wedding Fashion

De bruidsmode speciaalzaak van Nederland en 
België voor de bruid met een maatje meer. Vanaf 
maat 46. Meer dan 100 trouwjurken zijn bij ons 
aanwezig om gepast te worden.

Adres: Aalsterweg 58, 5615 CB  Eindhoven, 
Tel: 0031-(0)40-2112393

Goedkope bruidsmode

Bruidsmode Outlet Store

Bruidsmode met ongelooflijke kortingen. De
collectie bestaat enkel uit nieuwe bruidsjurken
van bekende merken, waarbij de prijzen variëren 
van € 399,- tot € 1199,-.  

Adres: Kruisstraat 36-38, 5612 CJ  Eindhoven
Tel: 0031-(0)40-2377400

facebook