Gezellig knus

Gezellig Knus

24.11.2017 - De donkere dagen staan weer voor de deur. Voor de een met een diepe zucht van ongenoegen, waarbij de extra vitamine D per overdosis wordt ingenomen. Voor de ander juist een blijde verzuchting: Heerlijk met een deken op de bank tegen elkaar aankruipen, kaarsjes aan en meer romantiek heb je eigenlijk al niet meer nodig. En wie weet…Sja, wie weet!?

Als je niet blij wordt van al dat herfst- en winterweer, dan toch wel van het vooruitzicht op een aanzoek, hopelijk dan. Of misschien ben je zelf wel degene die het initiatief gaat nemen en ben je je al aan het verkneukelen op wat er komen gaat! Aanzoeken worden het hele jaar door uitgevoerd, daar staat gelukkig geen beperking op. Maar, de decembermaand geeft zeker een piek in de statuten. En als de grote vraag dan aan het einde van het jaar gesteld wordt, waarom dan ook niet in deze periode trouwen?Het plannen van een bruiloft neemt voor de meeste stellen 1 jaar de tijd in beslag. Zodoende kun je zonder stress alles op het gemak afwegen en beslissen en ben je overal op tijd bij. Voor de jurk is het ook verstandig om zo snel mogelijk te gaan kijken. Dit vergroot de kans dat deze nog besteld kan worden. Veel merken werken internationaal en nemen soms wel een half jaar als besteltijd. (En natuurlijk geeft het ook meer voorpret; Iedere keer als de bruiloft in gedachten komt, zie je jezelf alweer staan in jouw jurk!)

Het meest voor de hand liggende idee bij een bruiloft is een zonnige dag, maar daar ben je in Nederland op geen enkele dag zeker van. Dus een bruiloft binnen, met veel kaarslicht, is dan ook het overwegen waard. Om maar een pluspunt te noemen

Verder zijn het najaar en de winter niet de drukste perioden in de trouwbranche, dus is er misschien net wat meer mogelijk, dan dat alle leveranciers hun agenda propvol hebben staan. Je favoriete trouwfotograaf is ook eindelijk wel beschikbaar en staat anders tot 2022 volgeboekt!? En je hebt zeker een anders-dan-anders bruiloft, aangezien een ander jaargetijde ook een andere sfeer meebrengt.

Nadeel is dat je maar een klein gedeelte van de dag mooi licht hebt om met daglicht de trouwreportage te kunnen maken, dus dat vraagt om een slimme planning en een plan B om de foto’s binnen te kunnen maken. Verder zullen veel gasten automatisch voor de kleur zwart kiezen, wat misschien praktisch is, omdat de herfst/wintercollecties niet zo fleurig zijn, maar op alle foto’s achteraf toch minder feestelijk staat. Maak daarom een duidelijke dresscode voor op de uitnodiging.

Wellicht vraagt een chique december-bruiloft wel om een heus galafeest. De meest chique dresscode is ‘White Tie’ oftewel ‘Cravate Blanche’ en zodoende moeten alle dames in het lang en de heren in rokkostuum. Mijn gedachten dwalen al af naar een prachtige bruiloft in de stijl van “The Great Gatsby”.

Past een lossere sfeer beter bij jullie, zoek dan naar een locatie met rustieke uitstraling en brandende open haard. Zorg dat er ook aan warme dranken gedacht wordt. Wie wordt er nu niet blij van warme chocolademelk met slagroom of een Glühwein, knusser en winter-ser dan dat, wordt het niet! En om dit gevoel compleet te maken is jullie bruidstaart een etagère van warme appeltaarten, de geur van kaneel zal iedereen direct gelukkig maken!

Nou, ik zeg: “Bak een appeltaart en doe de gordijnen dicht!” Bank+deken+kaarsjes+geliefde. Zo komen jullie de donkere maanden gezellig knus samen door en wie weet…Sja…Wie weet…

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Trouwjurken

Your Style Wedding Fashion

De bruidsmode speciaalzaak van Nederland en 
België voor de bruid met een maatje meer. Vanaf 
maat 46. Meer dan 100 trouwjurken zijn bij ons 
aanwezig om gepast te worden.

Adres: Aalsterweg 58, 5615 CB  Eindhoven, 
Tel: 0031-(0)40-2112393

Goedkope bruidsmode

Bruidsmode Outlet Store

Bruidsmode met ongelooflijke kortingen. De
collectie bestaat enkel uit nieuwe bruidsjurken
van bekende merken, waarbij de prijzen variëren 
van € 399,- tot € 1199,-.  

Adres: Kruisstraat 36-38, 5612 CJ  Eindhoven
Tel: 0031-(0)40-2377400

facebook