Algemeen
Ein Traum!

Ein Traum!

11.10.2017 - Voor het geval je je denkt te vergissen in de lectuur: Nee, dit is geen blog over de Duitse taal, deze blog is wel degelijk voor de bruiden, aber: Er is één genre klassieker dan klassiek en daar hoort de Duitse taal bij; Want, het gaat over de onvergetelijke wunderschöne jurken in de Sissi films, vertolkt door Romy Schneider. (De kenners onder ons, horen nu spontaan de stem van Magda Schneider -jawel in het echt óók haar moeder- die er op kenmerkende wijze, met lange uithalen ‘Ssssiessssiieeee’ van maakte en haar handen dan ook in elkaar klapte.) En natuurlijk de authentieke draagster van deze stijl, keizerin Elisabeth van Oostenrijk, oftewel de originele Sissi dus, laten we die vooral ook niet vergeten.

Nu stond deze keizerin bekend om haar wespentaille en waar we nu niet meer opkijken van een #fitgirl meer of minder, was zij de eerste van haar tijdperk. Verschillende vertrekken in haar paleis werden ingericht met als enige doel te kunnen “sporten” zodat haar taille, naar verluid, uiteindelijk slechts 49 centimeter bedroeg!!! Ik zeg “Nicht zu hause ausprobieren!?” want dat lijkt me toch geen gezonde omvang. Maarrrr, het was naar verluid dus; De stijl van Sissi wordt gekenmerkt door hele grote rokken en vaak een off-shoulder halslijn en dit alles laat je taille optisch unglaublich inimini lijken! Dus mocht je er pen en papier bij willen pakken om deze styling hack te onthouden; Een breedte-accent op de schouder en/of op de heupen maakt de taille ogenschijnlijk kleiner. Genau!

Voor welk lichaamstype is deze stijl geschikt: Voor iedereen. Zoals hierboven uitgelegd creëert deze stijl vaak een goede taille of je ‘m nou van jezelf hebt oder gar nicht. Van de dames met een slank figuur wordt vaak verwacht dat ze dit in een strakke jurk gaan tonen, maar kies je dus voor een (minder voor de hand liggende) volle A-lijn dan komt je figuur ook geweldig mooi uit.

Doordat het accent in het ontwerp altijd op de taille ligt, ogen je benen meteen lekker lang. Zodoende zijn hele hoge hakken ook geen must, dus staat er bovenaan jouw verlanglijst de wens om op platte schoenen de dag door te willen komen, dan is deze stijl zeker ook een aanrader.Mocht je nu denken dat dit genre bruidsjurk alleen voor de jonge bruid met prinses-ambities is weg gelegd, vergis je dan niet; Ben je een super stoer type? Heb je pittig kort knalroze haar? Ist dein ganzen körper vol getattoeëerd? Om maar wat extreme voorbeelden te noemen. Juist door het ene uiterste met het andere te combineren creëer je een enorme wauw-factor! Und sieht super geil aus!

In de bruidsmode is het meteen duidelijk, als je bij binnenkomst het toverwoord Sissi laat vallen: Dan ga je voor een über romantische klassieke look met een hele volle grote rok. Toch zijn er binnen deze stijl nog veel varianten te bedenken waarbij er voortgeborduurd wordt op de stijl van Sissi; Door de grote rokken te combineren met stoere zakken bijvoorbeeld. Of verschillende lagen in de roklengtes.Een jurk met een Sissi-silhouette heeft een hoepel nodig voor de valling van de rok ten goede te laten komen en natuurlijk het comfort bij het lopen, maar je kunt dan nog kiezen voor verschillende omtrek maten. Waarbij voor de een de rok niet wijd genoeg kan zijn, kiest de ander voor een rustigere variant.

Als je echt altijd al gedroomd hebt van een ultieme Sissi-look voor jouw trouwdag, zorg dan voor alles erop en er aan: Grote rokken plus maximale maat hoepel eronder, tailleband eventueel in kleur, off-shoulder halslijn, lange handschoenen en een sluier zo lang als de sleep. Of zelfs langer, kijk maar naar de film, maar dan zijn 6 bruidsmeisjes/jonkers ter ondersteuning ook een onmisbaar détail!? En dan rest mij alleen nog te zeggen; “Viel glück zum Hochzeitstag!”

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Trouwjurken

Your Style Wedding Fashion

De bruidsmode speciaalzaak van Nederland en 
België voor de bruid met een maatje meer. Vanaf 
maat 46. Meer dan 100 trouwjurken zijn bij ons 
aanwezig om gepast te worden.

Adres: Aalsterweg 58, 5615 CB  Eindhoven, 
Tel: 0031-(0)40-2112393

Goedkope bruidsmode

Bruidsmode Outlet Store

Bruidsmode met ongelooflijke kortingen. De
collectie bestaat enkel uit nieuwe bruidsjurken
van bekende merken, waarbij de prijzen variëren 
van € 299,- tot € 995,-.  

Adres: Kruisstraat 36-38, 5612 CJ  Eindhoven
Tel: 0031-(0)40-2377400

facebook