Algemeen
Let op de kleintjes!

Let op de kleintjes!

20.09.2017 - Op de kleintjes letten is een gezegde en betekent zuinig zijn. Iemand die op de kleintjes let, probeert zijn uitgaven terug te dringen. Maar, hoe doe je dat dan als bruidspaar?

Bruid op budget, of zoals de Amerikanen het zo smeuïg kunnen zeggen ‘bride on a budget’. Het lijkt niet zo te matchen samen; Het romantische idee de bruid te gaan zijn en de praktische kant van een ongezellig gelimiteerd budget!? Maar, ‘Hallo!’ we zijn gewoon in Nederland, dus willen we best een traantje weg pinken bij het vinden van de jurk, maar houden we het verder graag realistisch en praktisch!

Op internet vind je voor alle détails van de bruiloft tal van do-it-yourself ideeën, oftewel #diy. Van zelf gemaakte uitnodigingen, tot bedankjes, versiersels en zelfs homemade bruidstaarten! Als je Crea Bea bent, kun je hier al je vrije tijd aan besteden en je hart ophalen, maar als dat niet in je straatje ligt, bezorg jezelf dan alsjeblieft geen stress, met al die taken die er nog eens extra bij komen en is schrappen het advies. Dan maar geen corsages of oldtimer als bruidsauto, daar gaat je dag echt niet minder leuk van worden!

Bron: https://www.pinterest.co.uk/explore/profiterole-tower/

Verder zijn er nog genoeg slimme opties te bedenken om maximaal uit te pakken, met minimale uitgaven. Denk buiten de gebaande paden: Scoor je versieringen bijvoorbeeld al in januari, bij de uitverkoop van de Kerstversiering. Genoeg witte duiven en glitters te vinden voor een fractie van de prijs! Verzend de uitnodigingen digitaal, om het ook milieu vriendelijk te houden. Hoe leuk is een enorme toren van slagroomsoesjes, in plaats van een echte bruidstaart! Wie weet wil je schoonzus, die een ware keukenprinses is, de finishing touch geven met poedersuiker, chocolade en/of hartjes van marsepein!? Leen die zilveren killer heels van je beste vriendin als trouwschoenen -mits ze lekker zitten- heb je meteen iets geleends, zoals het versje voorschrijft. Sowieso handig om bij de (getrouwde) vriendinnen te kijken of zij nog wat bruikbaars voor je hebben. Misschien een sluier of petticoat van hun eigen huwelijk? Of die schattige lichtblauwe oorbelletjes die je zus met Valentijn gekregen heeft, staan wellicht ook heel goed bij jouw jurk en eveneens handig als je het versje wilt volgen. Heeft je schoonmoeder een cursus bloemschikken met plezier gedaan? Laat haar dan het bruidsboeket maken. Misschien wordt het niet 100% perfect, maar al haar liefde en toewijding zitten er dan in en dat telt toch zeker ook! Plus dat ze zo vereert gaat zijn, dat je echt even punten scoort.

Maar dan de jurk; Je verstand kan nog zoveel argumenten bedenken, maar je jurk kies je met je hart en sja dat hart doet niet aan bezuinigen!? Gemiddeld genomen wordt 10% van het totale budget voor de bruiloft gereserveerd voor de jurk. Geef je maximale budget ook duidelijk aan alvorens je gaat kijken, zodat je niet onverhoopt 3x over je begroting heen gaat!? De dame die jou begeleidt in de bruidsmodezaak zal zich dan verder bezig houden met de prijskaartjes en zodoende kun jij al je aandacht geven aan hoe mooi je de jurken vindt en wordt deze ervaring niet overschaduwt door je zorgen over de financiën.

In de verschillende prijsklassen zijn er prachtige jurken te vinden binnen jouw budget. Start bijvoorbeeld met kijken bij de Bruidsmode Outlet Store, waar alle jurken tussen de € 299 en € 995 zijn. Of ga als bruidegom voor een kostuum wat later ook nog wel gedragen kan worden. Wij gaan stoppen met de herenafdeling om meer ruimte te creëren in de winkel voor de bruiden, daarom kun je nu voor een hele fijne prijs een tip-top-trouwkostuum vinden!

In ons nuchtere Nederland blijven er niet veel tradities overeind, maar houden we wel graag vast aan de traditie dat de ouders van de bruid de jurk cadeau geven en de ouders van de bruidegom het kostuum. Dus mochten je ouders vrijgevig zijn, dan is dat helemaal mooi meegenomen!

En laten we vooral niet vergeten dat deze mooie dag draait om de liefde en als deze ook nog eens visueel Instagram/Pinterest-worthy gaat zijn, dan is dat een fijne bonus. Dus, geniet van de voorbereidingen, geniet van elkaar en geniet van de trouwdag!

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Trouwjurken

Your Style Wedding Fashion

De bruidsmode speciaalzaak van Nederland en 
België voor de bruid met een maatje meer. Vanaf 
maat 46. Meer dan 100 trouwjurken zijn bij ons 
aanwezig om gepast te worden.

Adres: Aalsterweg 58, 5615 CB  Eindhoven, 
Tel: 0031-(0)40-2112393

Goedkope bruidsmode

Bruidsmode Outlet Store

Bruidsmode met ongelooflijke kortingen. De
collectie bestaat enkel uit nieuwe bruidsjurken
van bekende merken, waarbij de prijzen variëren 
van € 299,- tot € 995,-.  

Adres: Kruisstraat 36-38, 5612 CJ  Eindhoven
Tel: 0031-(0)40-2377400

facebook