Algemeen
Prachtig mooi!

Prachtig mooi!

26.06.2017 - Er is eerst wat gestommel achter het gordijn van de paskamer, waar de aanstaande bruid zich gespannen in de eerste bruidsjurk hijst, met behulp van de dame van de winkel. Op de bank het zorgvuldig geselecteerde gezelschap, van moeder, schoonmoeder, favoriete tante en beste vriendin. Allemaal even stuiterend van geluk, want het lang verwachte moment is eindelijk daar! Er komt een bruiloft en ze gaan nu een modeshow bekijken aan bruidsjurken, geshowd door hun dierbare model. Dit wordt een fijn uitje, waar nog lang over na gepraat kan worden! Dat is zeker!

We willen tromgeroffel en een aura van licht om de aanstaande bruid zien, als het gordijn wordt open geschoven, maar hetgeen wat zichtbaar wordt is een bruid die zich opgelaten voelt in de jurk die nog 20 centimeter te lang is en zonder enige stretch in het materiaal, verre van een normaal kledingstuk voelt. Vertwijfeld schuifelt ze naar de verhoging voor de spiegel, om vol ongeloof haar eigen verschijning te zien staan! Als bruid!! Oeh, ineens zijn alle trouwplannen wel héél echt!!


En dan komt de vraag: “Wat vinden jullie er van?” Maar liefdevol als ze zijn, zegt het groepje in koor; “Nee, wat vindt jij ervan!!” Want dat is het belangrijkste uiteraard!! Sja, maar ze heeft dat hele clubje niet voor niks meegenomen!? Bang om een snoei harde mening te geven over de uitgekozen jurken -want smaken verschillen nou eenmaal- en niemand het op zijn geweten wil hebben om juist DE jurk in eerste instantie finaal te hebben afgekraakt, komt er nog steeds niet veel meer uit dan “Mooi, maar wat vindt jij zelf?”

Kijk en hier wil de bruid dan toch wanhopig iets meer feedback horen, als ze zelf de keuzes al zo lastig vindt om te maken. Natuurlijk zal de dame die jullie begeleid ook een aardig woordje aan taal-in-de-bruidsmode spreken, maar ter voorbereiding is het toch fijn, om met meer uit de voeten te kunnen dan alleen maar “mooi”.

Daar gaan we dan, het uitgebreide vocabulaire van het beoordelen van een bruidsjurk; Zo kan een jurk elegant staan, of jeugdig, vrouwelijk, fris, gewaagd, sexy, héél sexy (te onderstrepen met klanken als  ‘Vavavoom of ‘Oeh lala’), of een chique uitstraling hebben. Minimalist, verfijnd, vrolijk, feestelijk, lieflijk, sprookjesachtig, flatteus, glamoureus, statig, koninklijk en prachtig horen we natuurlijk ook nog wel eens.

Uit Amerika zijn de score-bordjes over komen waaien, soms hele knutselwerken met glitters en al, maar of je daar de juiste feedback van krijgt, blijft ook maar de vraag. Maar goed, met alle scores en woordkeuzes bij elkaar opgeteld zijn wij nog niet aan de belangrijkste graadmeter toegekomen; Het gezicht van de aanstaande bruid! Zijn er twinkelende ogen? Is er een onstopbare glimlach te zien? Wil ze de jurk eigenlijk niet meer uit? Kortom, straalt ze van top tot teen? Dan zitten we goed, en doen alle meningen van anderen er helemaal niet meer toe.


Wie je ook mee brengt, aan schoon/stief/moeders, oma’s, favoriete tantes, beste vriendinnen, zussen, getuigen et cetera, probeer het gezelschap zo klein mogelijk te houden. En als de keuze uit de vriendinnen te hart verscheurend wordt, dan moeten er misschien maar helemaal geen vriendinnen mee. Dat klinkt vervelend, maar onze ervaring leert (en dat is een ervaring van meer dan 40 jaar!), dat een teveel aan meningen het er zeker niet gemakkelijker op maakt. Ook is niet iedereen in staat zijn eigen smaak en ideeën over de perfecte bruidsjurk los te koppelen, van de mening die gegeven wordt en dat kan dan juist voor wrijving zorgen, op een van de leukste uitjes in je leven!? Dus, als je gezegend bent met een lieve moeder, in levende lijven aan je zijde om je bij te staan, is dat misschien al ruim voldoende. 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Trouwjurken

Your Style Wedding Fashion

De bruidsmode speciaalzaak van Nederland en 
België voor de bruid met een maatje meer. Vanaf 
maat 46. Meer dan 100 trouwjurken zijn bij ons 
aanwezig om gepast te worden.

Adres: Aalsterweg 58, 5615 CB  Eindhoven, 
Tel: 0031-(0)40-2112393

Goedkope bruidsmode

Bruidsmode Outlet Store

Bruidsmode met ongelooflijke kortingen. De
collectie bestaat enkel uit nieuwe bruidsjurken
van bekende merken, waarbij de prijzen variëren 
van € 299,- tot € 995,-.  

Adres: Kruisstraat 36-38, 5612 CJ  Eindhoven
Tel: 0031-(0)40-2377400

facebook