Algemeen
Insnoeren die taille!

Insnoeren die taille!

31.05.2017 - Wie heeft er niet gezwijmeld en genoten van de hopeloos romantische kostuumdrama’s, waarbij de spijlen van het hemelbed stevig vast gehouden moesten worden, zodat moeders (al dan niet met of zonder voet in de rug) de veters van het korset zo strak mogelijk kon aantrekken. Want, hoe slanker de taille, hoeveel beter de kansen op een huwelijkskandidaat!!

Gelukkig is het tegenwoordig zo, dat er pas weer over korsetsluitingen gesproken wordt in de bruidsmodezaak, wanneer het huwelijksaanzoek al is geweest en de geschikte kandidaat zich heeft bewezen als jouw droomprins!Maar goed, de korsetsluiting dus, ook wel vetersluiting genoemd, een klassieker in de bruidsmode!

Erg populair als vrouwelijk détail op de rug en daarmee ben ik tot de kern van dit verhaal gekomen: De korsetsluiting dient dus uitsluitend als accent in het ontwerp!

In een mooie V-vorm siert de korsetsluiting de rug, met de keurig ingeregen linten die elkaar steeds op dezelfde manier kruisen. Eindigend in een speelse strik zoals de Amerikanen dat graag doen, of de uiteinden van de linten naar binnen toe weg gewerkt, voor een rustiger geheel. Wat je zelf het mooiste vindt!

Maar dan moeten we het nu toch even over dat insnoeren hebben: Dat gaan we dus niet meer doen!
(Tenzij je lid wilt worden van de waist-reduction-club van Kim Kardashian, maar dat is een heel ander verhaal en vraagt om baleinen van staal en het vermogen om nauwelijks adem te kunnen halen!?)Ook het idee dat een beetje aankomen of afvallen allemaal totaal niet uitmaakt bij een bruidsjurk met korsetsluiting ga ik even uit de wereld helpen, helaas; Het maakt dus wel uit. Die V-vorm op de rug mag namelijk het liefste -met een liniaal ernaast- zo kaarsrecht mogelijk ogen en met een beetje aankomen of afvallen kan ik mijn liniaal wel vergeten, want dan komen er golfjes in die lijn.

Natuurlijk is het wel zo dat, bij dat overheerlijke 5-gangen diner op jullie trouwdag - en wat jullie al maanden van te voren watertandend uitgedacht hebben- een korsetsluiting de mogelijkheid geeft om even een klein beetje losser te worden gedragen, waarbij de ritssluiting maar 1 mogelijkheid kent, dus een beetje smokkelen is toch zeker wel mogelijk!

En dan, heb je je droomjurk gevonden, kun je alles van je verlanglijstje afvinken aan détails die je terug wilde zien in jouw jurk, maar heeft deze jurk toch nèt knoopjes in plaats van de gewenste korsetsluiting!? Niet getreurd, want een ervaren coupeuse kan met de juiste stof aan de slag en jouw droomjurk naar jouw wensen verder veranderen MET dat mooie détail op de rug van een vlechtwerk aan veters!

Nou was al dat zwijmelen bij de film het aller fijnst met een doos bonbons paraat en geen mens die verder plaatsvervangend het oncomfortabele gevoel van echt ingesnoerd te zijn erbij bedacht!? En al leek al dat flauwvallen zo über vrouwelijk en koket, de actrice deed natuurlijk maar net alsof. Terwijl je als bruid bleekjes bij zou moeten komen met een glaasje water, wat natuurlijk niet bij het advies “genieten-van-je-trouwdag” hoort. Dus, of je nou voor een rits, knoopjes, of korsetsluiting gaat, zorg dat je je comfortabel genoeg voelt in een perfect passende jurk! 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Trouwjurken

Your Style Wedding Fashion

De bruidsmode speciaalzaak van Nederland en 
België voor de bruid met een maatje meer. Vanaf 
maat 46. Meer dan 100 trouwjurken zijn bij ons 
aanwezig om gepast te worden.

Adres: Aalsterweg 58, 5615 CB  Eindhoven, 
Tel: 0031-(0)40-2112393

Goedkope bruidsmode

Bruidsmode Outlet Store

Bruidsmode met ongelooflijke kortingen. De
collectie bestaat enkel uit nieuwe bruidsjurken
van bekende merken, waarbij de prijzen variëren 
van € 299,- tot € 995,-.  

Adres: Kruisstraat 36-38, 5612 CJ  Eindhoven
Tel: 0031-(0)40-2377400

facebook