Algemeen
De letter 'S'

De letter 'S'

17.05.2017 - Het is een dagelijkse verspreking in de bruidsmode; Sleep, sluier, sluier, sleep… Het valt niet mee!? De Nederlandse taal is ook niet voor niets een van de moeilijkste ter wereld!

Natuurlijk weet iedereen uiteindelijk wel dat de sleep bij de rok hoort en de sluier op het hoofd gedragen wordt, maar de verwisseling van deze woorden wordt maar al te vaak gemaakt! En de aanstaande bruid die allergisch reageert op beide woorden komt ook regelmatig voor.

Het wordt al gauw als TE ervaren, zo’n sleep achter je aan en/of een sluier op het hoofd. De namen Sissi en Maria worden dan ineens gebruikt ter associatie. En dat is dan om uit te drukken dat dit allemaal juist niet de bedoeling was! Veel bruiden willen zich comfortabel voelen en vrezen voor een opgeprikte toestand met deze attributen. Maar ook hiervoor geldt de gouden regel in de bruidsmode; “Passen is weten”.

Kies je voor een soepel vallend japonnetje zonder sleep, dan kan een simpele sluier op vloerlengte toch net het romantische plaatje afmaken en geeft dit het maximale drama effect zonder in te boeten aan comfort.


Wil je graag je stoere zelf zijn, dan hoeft nog steeds niet de schaar in die sleep. Een frisse uitstraling van stof en ontwerp is dan heel belangrijk; Denk bijvoorbeeld aan zakken in de rok, of een grote bloem in het haar. En wie zegt dat jouw 12 zilveren armbanden, die je in loop der jaren hebt verzameld en alles zeggen over wie je bent, net op die ene dag af moeten!

En was het nou juist je droom om Instragram-waardig de minimalistische bruid te zijn, ook dan hoeft een sleep en/of sluier niet meteen afgestreept te worden voor het ‘less is more-effect’.

Overigens leert de ervaring ons, dat soms juist alles wat bovenaan het lijstje staat van wat jouw droomjurk absoluut niet mag hebben aan kant, kralen, sleep, sluier, etcetera, juist hetgeen is wat de tranen los maakt en tegen alle verwachtingen in gekozen wordt! En trouwens, mocht je gaan dansen ’s avonds, dan wordt de sleep mooi omhoog gedrapeerd en de sluier kan verwisseld worden voor een chique haarspeld.Tot slot nog een laatste advies voordat je aan het avontuur van het uitzoeken van je jurk begint: Vergeet “De kat krabt de krullen van de trap.” oefen maar alvast met “De sluier valt zo mooi over de sleep van de rok!” Net zo moeilijk, niet waar?

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Trouwjurken

Your Style Wedding Fashion

De bruidsmode speciaalzaak van Nederland en 
België voor de bruid met een maatje meer. Vanaf 
maat 46. Meer dan 100 trouwjurken zijn bij ons 
aanwezig om gepast te worden.

Adres: Aalsterweg 58, 5615 CB  Eindhoven, 
Tel: 0031-(0)40-2112393

Goedkope bruidsmode

Bruidsmode Outlet Store

Bruidsmode met ongelooflijke kortingen. De
collectie bestaat enkel uit nieuwe bruidsjurken
van bekende merken, waarbij de prijzen variëren 
van € 399,- tot € 1199,-.  

Adres: Kruisstraat 36-38, 5612 CJ  Eindhoven
Tel: 0031-(0)40-2377400

facebook