Algemeen
Trouwvideograaf

De Trouwvideo

28.11.2016 - Er zijn steeds meer stelletjes die ervoor kiezen om naast een fotograaf ook een videograaf in te zetten tijdens hun trouwdag. Immers is een trouwfilm een schitterend aandenken zodat je later nog eens samen, of met je aanwezigen, terug kan kijken naar de mooiste 'bewegende' momenten van je trouwdag.

Highlights

Prachtige fotoshoots op de unieke locatie waar jullie trouwen of een andere lievelingsplek. Het hoort bij de dag, omdat je gewoon een prachtig aandenken wil hebben. Toch zijn stilstaande beelden soms niet voldoende, omdat je in zekere zin cruciale elementen mist. Natuurlijk zullen er prachtige plaatjes van jullie in je trouwjurken en kostuums gemaakt worden, waardoor iedereen kan zien dat jullie stralen als nooit te voren. Echter, bewegende beelden vertellen je meer dan alleen beeld. Vandaar dat veel koppels tegenwoordig ook een mannetje inhuren die dit soort taferelen vast legt. 

Hoogtepunt-Bruiloftvideo

Naast de schitterende momenten, zoals de ceremonie, je huwelijksgeloften en het feest, is het een groot voordeel dat je videograaf ook die kleine zaken vastlegt, die jij mogelijk gemist hebt. Er gebeurt op zo’n dag zoveel dat je haast niet alles kunt onthouden (of je moet een fantastisch geheugen hebben) maar er gebeuren ook kleine dingen waar jij niet bij betrokken bent. Ook al is het je dag, je mist altijd wel bepaalde kleine gebeurtenissen of vergeet enkele zaken. Een film laat je dan dit soort zaken zien.

Hoogtepunt-Trouwvideo

Professional

Aan populariteit aan het inwinnen: het inhuren van een professionele videograaf die de bruiloft op beeld vast legt. De reden dat je beter kunt kiezen voor een professional is simpelweg: ervaring. Zelfs al ken je een (amateur)cameraman binnen je kennissenkring, die met veel plezier filmpjes in elkaar knutselt, het is een compleet andere techniek als het gaat om het maken van een bruiloftsfilm. 

Niet alleen is een trouwvideograaf erin getraind om dergelijke festiviteiten te registreren, hij of zij zal er alles aan doen om de highlights op indrukwekkende wijze vast te leggen. Sommige bedrijven werken zelfs met twee filmers, om diverse shots van diverse standpunten te mixen. Er is namelijk tijdens een dag als deze geen tweede kans op een shot of de uitvoer van een scène, en een professional kan daar nu eenmaal veel beter mee omgaan. 

Daarbij hebben de meeste koppels toch wel wat wensen en eisen als er een film gemaakt dient te worden. Kijk maar naar jezelf, waarschijnlijk wil je toch een bepaalde stijl (daarover in de volgende paragraaf meer) die aansluit op de dag en jouw smaak. Inclusief goede muziek en goed gemixt. Vaak is het zo toch dat een amateur hier ook ervaring in te kort komt.

Bruiloftvideograaf_professional

Soorten Trouwfilms

Geloof ons maar, het is niet meteen eenvoudig om een videograaf voor je trouwerij uit te zoeken. Voordat je een professional gaat benaderen is het belangrijk eerst je budget te bepalen (reken op ongeveer tussen de 1000 en 2500 Euro), eens te bedenken welke dagdelen je allemaal wil vastleggen en wat voor soort trouwfilm het moet worden. Er zijn namelijk meerdere opties, al zal niet elke videograaf in staat zijn alle versies te maken. Bespreek vooraf wat jij wil en bekijk andere filmpjes die de persoon in kwestie gemaakt heeft:

De meeste pakketten bestaan meestal uit een compilatie- en registratiefilm, maar als je geïnteresseerd bent in andere versies, moet je zeker informeren naar de mogelijkheden. We herhalen het nog eens: het is belangrijk dat je de filmpjes van zijn portfolio bekijkt (meestal heeft de professional wel een aantal filmpjes op zijn website of YouTube dan wel Vimeo staan). 

Tips

Enkele tips voor het kiezen en inzetten van een professionele bruiloftsvideograaf:

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Trouwjurken

Your Style Wedding Fashion

De bruidsmode speciaalzaak van Nederland en 
België voor de bruid met een maatje meer. Vanaf 
maat 46. Meer dan 100 trouwjurken zijn bij ons 
aanwezig om gepast te worden.

Adres: Aalsterweg 58, 5615 CB  Eindhoven, 
Tel: 0031-(0)40-2112393

Goedkope bruidsmode

Bruidsmode Outlet Store

Bruidsmode met ongelooflijke kortingen. De
collectie bestaat enkel uit nieuwe bruidsjurken
van bekende merken, waarbij de prijzen variëren 
van € 399,- tot € 1199,-.  

Adres: Kruisstraat 36-38, 5612 CJ  Eindhoven
Tel: 0031-(0)40-2377400

facebook