Algemeen
Trouwen herfst

Trouwen in de herfst

26.10.2016 - Lijkt trouwen in de herfst je helemaal niks? Dan heb je het volgens ons helemaal mis! Ja, je kunt tijdens deze maanden gruwelijk veel pech hebben met de weersomstandigheden, maar als iets zonde is, dan is het je grote dag af te laten hangen van wind en regen. Plus, de natuur en dit jaargetijde biedt zoveel meer, dat je gerust je trouwdag in oktober of november kunt plannen. Hier een aantal tips van onze kant.

Kleurrijk palet

Trouwen in de herfst: je ziet misschien al gure en kale bomen voor je. Niks is minder waar. Er is namelijk zelfs een zeer grote kans dat je gewoon een mooie dag treft. Dan adviseren we je wel om eind september, op een nazomerdag te trouwen, wil je echt mooi weer hebben. Zoals je dit jaar hebt kunnen merken, had 2016 prachtige nazomerdagen, ook wel ‘Indian Summer’ genoemd, dus daar hoef je je niet druk om te maken. Daarbij: zelfs oktober (zeker de eerste weken van deze maand) kent vaak stralende dagen. Wees echter wel voorbereid op regen. Regel vooraf een aantal paraplu’s. Leuke tip: laat ze personaliseren met jullie namen of in jullie stijl.

Een van de grootste voordelen is zelfs dat het weer aangenamer is. Door spanning en warmte van de dag heb je toch wel de kans dat je het bloedheet krijgt in je jurk. Zelfs ’s avonds kan dat meespelen, want de kans is zeer groot dat je gasten niet buiten staan uit te puffen, maar de hele tijd op de dansvloer blijven. Nadeel: heb je een beetje pech met de temperatuur dan kan het ook té koud worden, zeker in je trouwjurk. Maar daar zijn natuurlijk voldoende aanvullende kledingstukken voor, een extra vestje met lange mouwen van kant bijvoorbeeld, een stola, bolero of poncho kunnen eveneens een accessoire zijn.
 
Het grootste voordeel van de herfst zijn toch wel de magnifieke kleuren van dit seizoen. Rode, oranje en gele herfstbladeren zorgen voor een aangenaam palet. Als je in deze periode trouwt, moet je haast wel een fotoshoot in het bos plannen. Als achtergrond op jullie als bruidspaar kleurt dit zeker mooi. Let er wel op dat je te maken krijgt met kortere dagen, maar dat kan je fotograaf je ook vertellen. Zelfs als het regenachtig en grijs weer is, helpt hij je daar vast bij. Daarbij, bij een typische Indian Summer-dag, heb je te maken met prachtige avondzon en een spel met dergelijke lichtstralen dragen bij aan unieke kiekjes. Met een bladerendek spelen is natuurlijk prachtig, maar pas wel op dat je geen vlekken op je jurk krijgt! Overigens is het wel verstandig om ook een (alternatieve) binnenlocatie te zoeken, mocht het echt hondenweer zijn.

Collectie Lilian West 2017 - 4

Gastenlijst

Wat je vaak hoort bij de planning van een zomerse bruiloft is dat een groot deel van de gasten afwezig is door vakantieplannen. Je weet dus nu al dat andere seizoenen geschikter zijn en juist in de herfst hebben de meeste mensen toch hun vakantie al gehad. Daarbij heb je in het voorjaar nog een andere probleem, namelijk dat er meer koppels in dat jaargetijde trouwen. Je zult net zien dat er een aantal gasten verhinderd zijn door een andere bruiloft. 

Herfstboeket en decoratie

De prachtige kleuren van de herfst moeten ook terugkomen in je bruidsboeket. Dat zal ook je bloemist zeker adviseren. De warme romantische rode en oranje kleuren, gepaard met dennenappels, bessen en takjes zorgen voor een warm geheel. Al kan trouwens een ‘wit’ boeket in de herfst ook schitterend zijn met witte rozen, gepaard met bijvoorbeeld lichtblauwe toevoegingen van distels, blauwe besjes en eucalyptus. Typische bloemen die in herfstboeketten terugkomen zijn de Amaryllis, Bouvardia, Eucalyptus, Heideplant, Hortensia, Rozen en ook de Orchidee. Maar ook een geel boeket met Zonnebloemen komt regelmatig voor.

Trouwboeket Herfst
 
Ook het warme kleurenpalet kun je gebruiken als decoratie. Als je van plan bent je tafels aan te kleden of je locatie hebben we hier een aantal suggesties:

Kijk voor meer leuke ideeën op deze pagina.

Diner

Heb je een diner gepland voor een (select) gezelschap? Dan is het niet alleen zaak dat je de tafels decoreert met bijvoorbeeld bovenstaande elementen, maar ook dat je je diner op het jaargetijde aan laat sluiten. Denk eens aan een heerlijke stoofpot als je van typisch Hollands houdt. Toch is het ook heerlijk om de paddenstoel terug te laten komen in een heerlijke Italiaanse risotto. Aanvullend op het 'Halloweenthema' is een pompoensoep een verrijking als voorgerecht. Als nagerecht kies je voor stevige boerenappeltaart met kaneel- of stroopwafelijs of een smeuïge chocoladetaart met rood winterfruit.

Herfstcollectie

Wil jij weten welke trouwjurk je het beste kunt kiezen? Hieronder een selectie uit onze collectie. De jurken behoren tot de Lilian West-collectie 2017. Meer over onze collectie, kijk hier.
 

Collectie Lilian West 2017 - 1

Collectie Lilian West 2017 - 2

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Trouwjurken

Your Style Wedding Fashion

De bruidsmode speciaalzaak van Nederland en 
België voor de bruid met een maatje meer. Vanaf 
maat 46. Meer dan 100 trouwjurken zijn bij ons 
aanwezig om gepast te worden.

Adres: Aalsterweg 58, 5615 CB  Eindhoven, 
Tel: 0031-(0)40-2112393

Goedkope bruidsmode

Bruidsmode Outlet Store

Bruidsmode met ongelooflijke kortingen. De
collectie bestaat enkel uit nieuwe bruidsjurken
van bekende merken, waarbij de prijzen variëren 
van € 399,- tot € 1199,-.  

Adres: Kruisstraat 36-38, 5612 CJ  Eindhoven
Tel: 0031-(0)40-2377400

facebook