Algemeen
Verloving aankondiging

Het grote nieuws delen

22.08.2016 - Wij horen het jaarlijks als de vakantieperiode is aangebroken: zoveel mooie nieuwe verlovingsaankondigingen. Een prachtige zomer waarin je ten huwelijk bent gevraagd en natuurlijk wil je het zo snel mogelijk aan iedereen vertellen. Maar is dat wel zo verstandig? We gaan in deze blog er op in wat je moet zien te vermijden, maar geven je ook leuke tips om je vrienden en familie op de hoogte te brengen van dit heuglijke nieuws.

De eerste minuten

Je verkeerd zeer waarschijnlijk in een fabelachtige roes. Hij is net voor je op zijn knieën gegaan en natuurlijk heb je direct ‘ja’ gezegd en ben je in zijn armen gevlogen. Alles zie je voor je: die dag waarop jullie elkaar het ja-woord geven, jezelf in een prachtige trouwjurk en het feest waar al je geliefden getuige van mogen zijn. In al je enthousiasme wil je dat heel de wereld het weet. Daar zit dan ook het gevaar in.

Een trouwerij ligt namelijk bij bepaalde verwanten zeer gevoelig. Daarom is het niet verstandig om een grote foto van jullie twee met het heuglijke nieuws op Facebook te posten als de mensen die het dichtst bij je staan hier nog helemaal geen weet van hebben. Ook al is het jullie keuze om op die manier je nieuws te delen, sommige vrienden en/of familieleden kunnen zich gekwetst voelen als ze geen persoonlijk berichtje hebben ontvangen. Wanneer zij pas een dag later de Facebook-post toevallig op hun tijdlijn voorbij zien komen – en er al vele anderen gereageerd hebben – kan het nare gevoelens oproepen. Zoiets wil je niet, dus hoe gelukkig je ook bent, denk hier even een paar tellen over na.

Daarom kun je als eerste gewoon simpel even een paar mensen bellen. Tegenwoordig is dat zelfs als je op vakantie bent niet duur, of je belt via WhatsApp, en dit nieuwtje moet je toch ook gewoon even delen. Als je in ieder geval je ouders, broers en zussen en beste vriend(inn)en. En hoe heerlijk is het om een moment hun emotionele stemmen te horen als je je mooie verhalen over het aanzoek met hen deelt?

leuke verlovingsaankonding

Social Media

Als je er samen uit bent dat het tijd is om je ‘status’ te delen op Facebook en andere social media – houd het overigens voornamelijk hierbij, eventueel Instagram en een Tweet op Twitter waarin je je eerste verlovingsfoto deelt – dan kun je dit dus inderdaad in de vorm van een romantische foto doen. Daarbij is net mogelijk om op Facebook je relatiestatus in ‘verloofd’ te wijzigen.

Het grote gevaar is dat je alle details in geuren en kleuren gaat vertellen. Daar komt nog bij dat je zeer zeker reacties onder je post ontvangt van vriendinnen of nieuwsgierige familieleden die elk moment van seconde tot seconde willen horen. Leuk om te delen, maar pas er mee op om dit op social media te doen. Beter is het om het jezelf gemakkelijk te maken door een leuke foto van jullie samen te plaatsen met een duidelijke boodschap. Reacties met vragen hierop kun je dan ook het beste negeren of uitleggen dat je dit graag nog eens vertelt. Dat maakt het des te leuker. En dan is het nog aan jullie of je er een romantische selfie van maakt, of je laat een goede fotograaf een grappige foto van jullie maken. De manieren om een ‘verlovingsfoto’ te schieten zijn eindeloos, maar dat er diverse originele bestaan, kun je vinden op internet. Zorg er gewoon dat je lekker origineel en creatief bent.

Ook leuk om te doen: Een surprisefilmpje maken op de locatie van jullie huwelijk. In plaats van een foto is dit ook erg gaaf om zo je Facebook-vrienden eens goed te verrassen.

Juist niet doen: een blogpost je LinkedIn-pagina hieraan weiden. Dit staat niet professioneel. Als je de naam van je echtgenoot van plan bent aan te nemen, kun je dit het beste pas wijzigen zodra je getrouwd bent.

Verlovingsfeest

Om alvast in de sfeer te komen van je heugelijke dag, kun je een verlovingsfeestje organiseren. Belangrijk is dat je natuurlijk niet aan je familie en vrienden verteld waarom je hen uitnodigt. Een dag nét na jullie reis zou bijvoorbeeld een perfecte aangelegenheid zijn. Als iedereen is gearriveerd kunnen jullie samen het leuke nieuws vertellen, waarna de overweldigende feestvreugde losbarst. Inclusief glaasje bubbels. Succes én tranen gegarandeerd.

Ook leuk om te doen: regel van te voren een grote taart mét een afbeelding erop van jullie samen. Dan daarna aansnijden en smullen.

Nog een leuk idee: vakantiefoto’s laten zien. Stiekem hebben veel mensen een hekel om vakantiefoto’s te komen bekijken én zeker als je deze zonder aankondiging gaat tonen. Je hebt bijvoorbeeld een diashow gemaakt en laat deze een-voor-een zien op je televisiescherm. Bouw de spanning een beetje op door even een tijd te wachten (misschien hoor je al een zuchtje) en show dan ineens de verlovingsfoto. Je zult merken dat je je gasten overrompelt met dit leuke nieuws.
 

Nog wat tips

Aangezien nu de verlovingsperiode is aangebroken, moet je daar vooral van gaan genieten. Immers komt er een hoop geregel op je af en voor velen betekent dit ook dat er gestrest gaat worden. Daarom is het zaak om van tevoren eerst even te genieten. En als je verloofd bent, komen er een paar dingetjes direct op je af:

 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Trouwjurken

Your Style Wedding Fashion

De bruidsmode speciaalzaak van Nederland en 
België voor de bruid met een maatje meer. Vanaf 
maat 46. Meer dan 100 trouwjurken zijn bij ons 
aanwezig om gepast te worden.

Adres: Aalsterweg 58, 5615 CB  Eindhoven, 
Tel: 0031-(0)40-2112393

Goedkope bruidsmode

Bruidsmode Outlet Store

Bruidsmode met ongelooflijke kortingen. De
collectie bestaat enkel uit nieuwe bruidsjurken
van bekende merken, waarbij de prijzen variëren 
van € 399,- tot € 1199,-.  

Adres: Kruisstraat 36-38, 5612 CJ  Eindhoven
Tel: 0031-(0)40-2377400

facebook