Algemeen
Huwelijksaanzoek Strand

Huwelijksaanzoek op vakantie

12.07.2016 - Omdat de vakantieperiode is begonnen (in het Noorden van het land in ieder geval) gaan veel mensen het buitenland tegemoet, op naar een welverdiende vakantie. Nu weten we dat een mooie vakantiebestemming vaak de ideale bestemming is voor een huwelijksaanzoek. Dus stelletjes die aan het twijfelen zijn: op deze blog geven we tips over de hotspots.

Onderzoek

Vorig jaar mei verscheen in De Telegraaf een artikel, zij hebben dit overigens weer overgenomen van een Brits onderzoek – is gebleken dat maar liefst 1 op de 4 huwelijksaanzoeken op reis plaatsvindt. Een dergelijk speciaal moment wordt natuurlijk ook fantastisch als je dit op een prachtige locatie doet. Overigens staat op plek 1 vin dit onderzoek gewoon ‘je eigen woning’, maar dat terzijde. De meest geliefde plekken onder de ondervraagden van deze enquête waren het strand (42 procent), tijdens een romantisch etentje (21 procent) en op de verblijfplek, het appartement of de hotelkamer (12 procent). Qua bestemmingen staat het Caribisch gebied blijkbaar bovenaan als het gaat om droomlocaties, maar of er velen zijn die daadwerkelijk hun partner ten huwelijk kunnen vragen? De Verenigde Staten, Italië en ook Frankrijk zijn ook mooie alternatieven.

10 Romantische plekken

In een eerdere blog hebben we al de mooiste huwelijksreizen besproken, maar we hebben ons ditmaal door de vakantie-experts laten adviseren. Niet alleen hotspots, juist ook enkele plekjes die je niet verwacht.

 1. Venetië; de meest romantische plek ter wereld natuurlijk. Samen in een gondel over de kanalen van deze Italiaanse stad varen en dan hier het aanzoek plaats laten vinden. Zolang je de gondel maar in je enthousiasme niet te veel laat schommelen: anders beland je in het water.

  Venetie_gondel
   
 2. Verona; nóg een mystiek plekje in Italië en minder voor de hand liggend. Waarom juist deze stad? Dit is dé plek waar Shakespeare’s Romeo en Julia afspeelt. Er staat zelfs het bekende Casa di Giulietta, het huis waar Julia en haar familie – de Capulets – gewoond moeten hebben en waar ook het bekende balkon is waar Julia op stond toen Romeo voor haar verscheen. Door de tijd heen is het huis meermaals gerestaureerd, omdat het beklad werd door alle geliefden die hun namen hierop schreven. Inmiddels mag dit alleen op vervangbare panelen op witte lakens die daar hangen. Overigens is dit een drukbezochte toeristische locatie en Verona heeft nog veel meer mooie straatjes en steegjes: als je niet te midden van honderden getuigen je aanzoek wilt doen.

  Huis Julia Verona
   
 3. Eiffeltoren, Parijs; cliché misschien? Dat wel, maar desalniettemin superromantisch. Parijs is de stad van de liefde en de Eiffeltoren is de toplocatie bij uitstek. Of je hem/haar nu op een strategische locatie met de toren op de achtergrond, vraagt of juist op het bouwwerk zelf: een dergelijke vraag wordt gegarandeerd met een ‘ja’ beantwoord. Daarbij is Frankrijk als wijnland perfect en kun je dit moment ideaal afsluiten met een fles champagne.
 4. Edinburgh, Scotland; een stad die je niet verwacht in deze lijst. Edinburgh is een schitterende stad met veel Middeleeuwse bouwwerken, smalle straatjes, romantische plekken en met als topplek: Edinburgh Castle. De Schotten zelf vragen hun geliefden juist hier graag ten huwelijk vanwege de mooie plek en het spectaculaire uitzicht. Nog een voordeel: wil je je geliefde verrassen en hem/haar meenemen op een tripje, dan ligt het natuurlijk minder voor de hand dat je hier op je knieën gaat, dan op een plek als Venetië of Parijs.
 5. Klippen van Moher, Ierland; geen bouwwerk, maar een van de meest unieke natuurgebieden van de wereld. Ierland staat sowieso bekend om de prachtige natuur, maar de kliffen zijn een van de mooiste gebieden van het land. Met het bouwwerk, de O’Briens Tower, de uitkijktoren als perfect punt om zoveel mogelijk te kunnen zien. Deze klippen zijn met 214 meter de hoogte en de steilste van Ierland en op goede heldere dagen kun je in de verte maar liefst acht landtongen zien. Op stormachtige dagen, of als de zee woest is en tegen de klippen ketst, zul je misschien wel harder moeten praten als je op je knieën gaat.

  Klippen van Moher Huwelijksaanzoek
   
 6. Oia, Santorini, Griekenland; op het Griekse eiland vind je dit fabelachtige en typisch Griekse dorpje waar men van zegt dat je hier de mooiste zonsondergangen ter wereld kunt zien. Oia ligt namelijk hoog boven zee, tegen steile kliffen en rotsen. Tip: het terras van de Golden Sunset bij het gemeentehuis is de beste plek, als we de kenners mogen geloven. Zoek zelf maar op ‘golden sunset oia’ op Google en je boekt vast en zeker direct een ticket naar het eiland.

  Oia - flytographer.com
  Bron: flytographer.com.
   
 7. Cappadocië, Turkije; deze plek in Turkije ligt exact in het midden van het land. Dit gebied is enorm populair omdat het een natuurwonder is én op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Dit sprookjesachtige gebied staat bekend om puntvormige rotsen, ondergrondse steden en mysterieuze kerkjes. Een van de highlights is op boven de ravijnen en rotsen in een heteluchtballon te zweven. Dan krijg je een mystiek en wonderbaarlijk uitzicht en op zo’n hoog punt in een luchtballon is het natuurlijk ideaal om je geliefde ten huwelijk te vragen.


   
 8. New York; we gaan verder weg, buiten Europa. De Verenigde Staten bleek al een zeer geliefde locatie te zijn, maar New York is toch wel de stad bij uitstek. Zelfs een lang weekend of kort weekje naar deze stad is niet eens meer zo duur. Ga je samen naar het Empire State Building, dan is de bovenste verdieping toch wel de beste manier om zowel de gehele Big Apple te bewonderen als je daarboven bent. Overigens bestaat er een mogelijkheid om vooraf een nummertje aan te vragen dat gespeeld worden als het moment daar is. In ‘the city that never sleeps’ zijn verder nog meer perfecte locaties, als het bijvoorbeeld wel erg druk voor je is, daarboven op die wolkenkrabber.
 9. Niagarawatervallen, Canada / Verenigde Staten; we blijven in Noord-Amerika, want op de grens van Amerika en Canada heb je deze watervallen. Eigenlijk zijn het er drie, de American Falls, deze liggen helemaal in Amerika, de Horseshoe Falls, het bekendste deel dat voor het grootste gedeelte in Canada ligt, en de Bridal Veil Falls. Niet dat deze laatste nu precies de naam heeft om de perfecte locatie te zijn: de meesten gaan namelijk naar de Horseshoe Falls, aangezien deze de mooiste blijken te zijn. Als je hard schreeuwt bij al dat woeste water, dan heb je het aanzoek van je dromen.
 10. Malediven; we hebben het nu natuurlijk over duurdere reizen, maar als jullie strandmensen zijn en je prefereert een aanzoek op het strand, dan kunnen we je vertellen dat de witte stranden met palmbomen en azuurblauwe zee, de mooiste van de wereld zijn. Deze kleine eilandengroep is een eind weg, maar als je het budget ervoor hebt, dan heb je op een van deze eilandjes niet alleen een romantische locatie: je bent doordat het grootste eiland slechts 5 km2 groot is, verzekerd van een rustig en intiem plekje. Een fijne duik en genieten van de dag die komen gaat.

Extra tips

Natuurlijk zijn er nog zoveel mooie bestemmingen waar je naartoe kunt gaan. Er is altijd wel een romantisch plekje te vinden waar je op je knieën gaat. We zetten nog een aantal tips voor je op een rijtje:

Jouw bestemming

Stond jouw favoriete bestemming er niet tussen of ben je zelf op een prachtlocatie gevraagd die hierboven niet bij staat? Laat het ons dan weten, want wij zijn daar ook uitermate nieuwsgierig naar!

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Trouwjurken

Your Style Wedding Fashion

De bruidsmode speciaalzaak van Nederland en 
België voor de bruid met een maatje meer. Vanaf 
maat 46. Meer dan 100 trouwjurken zijn bij ons 
aanwezig om gepast te worden.

Adres: Aalsterweg 58, 5615 CB  Eindhoven, 
Tel: 0031-(0)40-2112393

Goedkope bruidsmode

Bruidsmode Outlet Store

Bruidsmode met ongelooflijke kortingen. De
collectie bestaat enkel uit nieuwe bruidsjurken
van bekende merken, waarbij de prijzen variëren 
van € 399,- tot € 1199,-.  

Adres: Kruisstraat 36-38, 5612 CJ  Eindhoven
Tel: 0031-(0)40-2377400

facebook