Algemeen
Boter, Kaas en Eieren

Spelletjes op je bruiloft

09.05.2016 - Veel mensen verschillen van mening om je bruiloft te verrijken met allerlei soorten nevenactiviteiten en entertainment. Terwijl er trouwerijen zijn die opgezet worden vanuit een strak schema, waar verder weinig ruimte is voor acts, liedjes, stukjes en andere invulling, heeft een andere groep meer ruimte voor dit soort taferelen. Gameliefhebbers opgelet, in deze blog gaan we in op een paar leuke spelletjes die je tijdens je grote dag kunt organiseren.

Spelletjes en trouwen, gaat dat wel samen? Jazeker, want er bestaan er genoeg, ook die je zonder enige voorbereiding kunt plannen. En trouwens, is het vangen van het trouwboeket eigenlijk ook niet een groot spel? Voor stellen die samen graag met vrienden alle soorten gezelschapsspellen - strategieën- en andere bordspellen - spelen of juist fanatieke gamers zijn, kan een net wat uitgebreidere invulling je dag verrijken. Zeker als je weet dat je gasten net als jullie enthousiast meespelen. Als er bovendien kinderen zijn uitgenodigd, kunnen deze zich ook helemaal vermaken. Daarom hebben wij er enkele gevonden die je uitstekend tijdens je trouwdag kunt uitvoeren.

Oud-Hollandse spelen

Iedereen kent ze wel: de klassieke spelletjes. Deze zijn leuk om de kinderen mee te vermaken en als je je trouwdag buiten viert is het perfect om je terrein aan te kleden met een plek waar dit soort spelletjes gespeeld kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan boter, kaas en eieren in het gras, ballen gooien, ring werpen, een potje cricket, zaklopen of zelfs sjoelen als je een sjoelbaan kan regelen. Zelfs tijdens het borrelen en dansen kun je dit eenvoudig openstellen voor je gasten.

Zaklopen

Muziekquiz

Pubquizzen is vrij populair en veel van je gasten hebben vast al eens meegedaan aan een dergelijke quiz in een café. Eigenlijk kun je zoiets soortgelijks verwachten bij de muziekquiz, die in overeenstemming met de DJ georganiseerd wordt. Op de verschillende (sta)tafels leg je stukken papier, en pennen, en er worden groepjes gevormd. De DJ speelt telkens een stukje van een nummer en natuurlijk is het dan taak om de goeie antwoorden op te schrijven. Leuk om bijvoorbeeld toe te voegen: jullie liefdesnummers, speciale liedjes met een trouwthema of tunes van jullie favoriete televisieprogramma’s en films. Geef de winnaar(s) een cadeautje. Dit is altijd een superleuke activiteit, maar let er wel op dat het vooral niet te lang duurt. Er moet ook nog gedanst worden!

Stoelendans

De dansvloer op! Maar niet zomaar: er worden enkele vrijwilligers uitgezocht die deel gaan nemen aan een klassieke stoelendans. Of jullie als koppel kiezen enkele ‘slachtoffers’ uit die mee gaan doen. Zelf mee doen kan natuurlijk ook. De winnaar krijgt dan van het bruidspaar een mooie prijs.

Er bestaat echter nog een leuke variant: er wordt een bepaald aantal kandidaten – start met een oneven nummer – uitgenodigd om als vrijwilliger mee te doen en deze krijgen steeds een opdracht die ze moeten zien te behalen met behulp van de rest van de genodigden. Denk bijvoorbeeld aan het meebrengen van een twee-euro-munt, een rijbewijs, een stukje touw, glas champagne, ga zo maar door. Telkens als de deelnemers terug komen, is er een stoel weggehaald. De verliezer van die ronde krijgt dan een opdracht die ze voor het bruidspaar moeten uit gaan voeren, in de komende tijd of nog op dezelfde avond: bijvoorbeeld zorgen dat de trouwjurk wit blijft, een taart bakken, uitgebreid voor het stel komen, het huis poetsen, enzovoorts. Zo kun je doorgaan tot er een uiteindelijke winnaar is en die krijgt natuurlijk ook een prijs. Erg leuk, maar je moet wel even je opdrachten en ‘straffen’ van tevoren bedenken.

Meer spellen voor je gasten

Krijg je veel vrijgezellen op je feest? Dan is dit een heel grappig ideetje. Je kunt hier alle gasten aan mee laten doen om ervoor te zorgen dat meerdere groepjes mengen, maar juist ook voor de singles is dit een leuk idee. Je geeft ze namelijk een deel van een filmquote. Neem bijvoorbeeld een romantische film, zoals Titanic. De vrijgezelle vriendin krijgt dan het citaat “A women’s heart is a deep ocean of secrets”. Zij moet dan in het gezelschap de jongen vinden die een citaat heeft van dezelfde film en die dan natuurlijk Leonardo DiCaprio’s quote uitspreekt: “I am the King of the World!”.

Vind je dit te veel van het goede, maar lijkt het je wel een leuk idee om je gasten onderling te mixen? Dan bestaat er een bingo-variant. Het kost wel enige voorbereiding om dit op te zetten. Maar als ze onder het genot van een drankje dit spel spelen, slaag je gegarandeerd in je doelstelling. Bij je uitnodiging met RVSP, stuur je de vraag mee of iedereen een interessant of leuk feitje van zichzelf wil doorgeven. Deze feitjes verzamel je en je maakt hier verschillende Bingo-kaarten van. Deze laat je uitdelen of je legt er een paar op tafel. Uiteindelijk maak je een bak waar je één voor één alle leuke feitjes uithaalt en je leest deze tijdens het moment suprême voor. Omdat de feitjes hopelijk leuk genoeg zijn, zorg je al voor genoeg gespreksstof, want op wie zou dat ene ding nou van toepassing zijn? Hebben er twee personen hun kaart vol? Dan is dat het winnende koppel van de avond. Het vergt dus wat energie van tevoren, maar dit is een geweldig spel voor je gasten, zodat ze elkaar beter leren kennen.

Trouwbingo

Spel voor het bruidspaar

Ook het bruidspaar kan in het middelpunt worden gezet tijdens het feest. Hiervoor bestaan ook meerdere spelletjes en als vriendengroep of juist als getuige of ceremoniemeester is dit ontzettend leuk om te doen. En het zorgt eveneens voor hilarische taferelen bij zowel bruidspaar als de gasten.

Een mogelijkheid is dat je het bruidspaar op twee stoelen zet, met ruggen tegen elkaar. Je maakt dan twee borden waarop op de ene zijde ‘IK’ en op de andere kant ‘HIJ’ of ‘ZIJ’ staat. De spelleider in dit geval stelt dan allerlei vragen zoals ‘Wie doet het huishouden, wie heeft de meeste tijd in de badkamer nodig, wie zette de stap voor de eerste kus?’ Het leuke hiervan is dat je allerlei misverstanden krijgt, omdat het stel dus het bordje omhoog moet houden. Als je dan ook nog eens familie en vrienden hierbij betrekt, wordt het helemaal een hilarisch tafereel. Er bestaat ook een variant van genaamd het ‘schoenenspel’. Hierbij hoef je dus geen bordjes te maken, maar laat je het bruidspaar de schoenen uittrekken en één hiervan ander de ander te geven. Als de vragen komen die de spelleider dus voorleest, houdt hij of zij de schoen omhoog van zichzelf als de vraag op hem/haar slaat of juist de andere als dat van toepassing is. 

Schoenenspel

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Trouwjurken

Your Style Wedding Fashion

De bruidsmode speciaalzaak van Nederland en 
België voor de bruid met een maatje meer. Vanaf 
maat 46. Meer dan 100 trouwjurken zijn bij ons 
aanwezig om gepast te worden.

Adres: Aalsterweg 58, 5615 CB  Eindhoven, 
Tel: 0031-(0)40-2112393

Goedkope bruidsmode

Bruidsmode Outlet Store

Bruidsmode met ongelooflijke kortingen. De
collectie bestaat enkel uit nieuwe bruidsjurken
van bekende merken, waarbij de prijzen variëren 
van € 299,- tot € 995,-.  

Adres: Kruisstraat 36-38, 5612 CJ  Eindhoven
Tel: 0031-(0)40-2377400

facebook