Trouwfeitjes
Trouwen in de sneeuw

Bruiloft in de sneeuw

17.02.2016 - Niets is romantischer dan een stralend 'witte' trouwdag. Een witte trouwjurk in een prachtig hagelwitte omgeving. Nu de winter dan echt is aangebroken, bestaat er een kans dat er sneeuw gaat vallen en voor je het weet kun je zo een eigen Winter Wonderland creëren. Maar zelfs in dit land, waar sneeuwval niet te voorspellen is, bestaan er trucjes om toch je sprookjesbruiloft in een sneeuwachtig thema te krijgen. En anders reis je toch naar Oostenrijk of Italië om daar het ja-woord te geven?

Winterse trouwdag

Het begint enorm populair te worden: een winterse bruiloft en natuurlijk het liefst met veel sneeuw. Althans dan in een geheel winters wit thema. En als er geen sneeuw is gevallen, is nepsneeuw nog altijd een optie. In Nederland kun je er amper op rekenen dat je jouw dag precies gaat plannen op een dag dat er winterse neerslag valt en ligt. Kijk maar zelf naar buiten, het is half februari en alhoewel de voorspellingen voor sneeuw eraan komen, ligt dit er nu niet. Kerst in 2015 was zelfs één van de warmste ooit! Maar als je toch hoopt op een Nederlands winterweertje, dan blijkt de laatste jaren toch dat januari, februari en de eerste twee weken van maart de beste maanden te zijn voor een dergelijke bruiloft. Dus wil je dit graag: dan is het een jaar lang bidden en hopen op het koufront.

De ‘winterwedding’, zoals het wel genoeg wordt, is in deze tijd van het jaar erg geliefd. Het zou natuurlijk ook raar zijn om een winters thema in augustus te organiseren, maar om je bruiloft in stijl van de winterse taferelen te houden, is natuurlijk altijd de moeite waard. Met name de sprookjesachtige thematiek waarbij veel sneeuw, ijs, lichtjes en glinsteringen gebruikt worden: menig bruid (en ook bruidegom) smelt daarbij. Bedenk daarbij eens hoe mooi je trouwjurk zal staan in zo’n ijskoude omgeving: alleen prinsessen krijgen een dergelijke bruiloft. En hoewel er niet per sé sneeuw hoeft te liggen, kun je je locatie wel zo aankleden dat het er sneeuwachtig uitziet.

Trouwen in de sneeuw

Houd wel rekening met warme kledij over je jurk: een stola of klein jasje. Laat je ook goed adviseren over dergelijke extra’s. Een boeket met prachtig witte bloemen en echte winterse takken, en een beetje wit opgespoten, om zo een sneeuweffect te krijgen, dat maakt het geheel compleet. Tevens moet je ook bedenken dat de foto’s prachtig zijn in winters weer (en hopelijk een witte achtergrond vol sneeuwvlokjes), maar dat de belichting daarom ook zwak en donkerder kan zijn. Je hebt minder uren de kans om de mooiste kiekjes te maken, maar je fotograaf zal daar vast en zeker op inspelen en dit meedelen voordat je je complete planning maakt.

Wat betreft decoratie, daar kun je natuurlijk altijd de kleur wit als uitgangspunt nemen. Wit oogt sjiek en in combinatie met een aantal accessoires in andere lichte kleuren zoals zilver, lichtblauw. Ga je meer richting het ‘kerst-thema’, dan kun je voor toevoegingen van de kleuren rood en goud kiezen.

Daarbij is het ook mogelijk om een bedrijf in te schakelen die je locatie geheel in stijl aankleedt. Overal lichtjes, kaarsen en wit geverfde takken en dwarrelende sneeuwvlokjes als je binnenloopt. Deel koppen warme chocolademelk met slagroom (eventueel met rum) uit, laat je gasten ook nog eens genieten van (chocolade)fondue of andere warme gerechten en je hebt een perfect feestje.

Tips: dennenappels die je met zilververf overspuit en kandelaars in dezelfde tinten doen het uitstekend op (eet)tafels. Nepsneeuw is trouwens een topidee om aan te schaffen en niet eens duur.

In het buitenland

Er zijn steeds meer stelletjes die het vliegtuig of auto pakken om een reis te maken naar een wintersport-bestemming en elkaar juist in die sprookjesachtige setting het ja-woord geven. Immers, het kan goed zijn dat je je geliefde hebt ontmoet tijdens het skiën. Dan is het natuurlijk extra bijzonder als je terugkeert naar je ontmoetingsplek om juist daar je trouwerij te houden. Zie je het al voor je: dat jullie allebei op ski’s of snowboard in de Alpen worden gefotografeerd en dan nog wel in trouwkledij?

Er is nog wel een belangrijk punt waar je tegenaan loopt als je voor het buitenland kiest. Dit is een super romantisch idee, maar voor je gasten vaak onpraktisch. Daarom is het advies ook om het kleinschaliger te houden, mocht je van plan zijn de besneeuwde bergen te bezoeken voor jouw ceremonie. Echter, is het in dat gebied wel makkelijk om een skihut, chalet, groot huis, hotel of zelfs kasteeltje te huren voor jouw festiviteiten. Plan dit echter wel ruim een jaar van tevoren, want zulke faciliteiten zijn natuurlijk in een mum van tijd niet meer beschikbaar.

Alpen trouwdag

Een andere mogelijkheid, wat ook veel stelletjes doen, is samen het ja-woord vieren in het buitenland, eventueel met de getuigen of een paar vrienden, en thuis aan de hand van een feest of receptie samen met al je naasten het verbond vieren. Hierbij kunnen jullie dan samen (of met hen) na de ceremonie genieten van een skitocht of bijvoorbeeld een tripje in een paard- en wagen. Nog leuker: een heel stuk op een sneeuwscooter, dat lazen we namelijk op een andere blog. Naderhand kun je bij terugkomst in Nederland de grote receptie organiseren.

IJspaleizen en meer

In verschillende landen worden tijdens de wintermaanden soms complete hotels, maar ook dorpen, inclusief kerkje gebouwd van sneeuw en ijs. Geloof ons, als je hier wil trouwen, zul je flink in de buidel moeten tasten, maar we geven je graag alleen al een indruk van dergelijke prachtige locaties. Een voorbeeld hiervan is het magische dorp Alpeniglu in Brixen im Thale, Oostenrijk. Je kunt hier onder ander trouwen in een iglo! Fantastisch natuurlijk en een meer romantische omgeving kun je je niet voorstellen. Als bruidstaart een flink stuk apfelstrüdel en een glas glühwein om mee te proosten. Hierna breng je je nacht door in een VIP-suite. Ook in Roemenië heb je een schitterend ijshotel, waar je voor een huwelijksceremonie terecht kunt. Maar dergelijke locaties zijn natuurlijk ook fantastisch om uit te kiezen als huwelijksreisbestemming.

Alpeniglu Oostenrijk Trouwlocatie

Daarnaast heb je steeds meer websites die zich als wedding planners aanbieden om zo de trouwsetting voor je dromen uit te laten komen. Ook zijn er partijen die dergelijke trouwerijen in bijvoorbeeld Oostenrijk of andere sneeuwachtige locatie uit kunnen laten komen. Hier vind je een van deze bedrijven, waar je je rustig door kunt laten informeren.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Trouwjurken

Your Style Wedding Fashion

De bruidsmode speciaalzaak van Nederland en 
België voor de bruid met een maatje meer. Vanaf 
maat 46. Meer dan 100 trouwjurken zijn bij ons 
aanwezig om gepast te worden.

Adres: Aalsterweg 58, 5615 CB  Eindhoven, 
Tel: 0031-(0)40-2112393

Goedkope bruidsmode

Bruidsmode Outlet Store

Bruidsmode met ongelooflijke kortingen. De
collectie bestaat enkel uit nieuwe bruidsjurken
van bekende merken, waarbij de prijzen variëren 
van € 399,- tot € 1199,-.  

Adres: Kruisstraat 36-38, 5612 CJ  Eindhoven
Tel: 0031-(0)40-2377400

facebook