Algemeen
Beeld: kurtvinion.com

Huwelijksaanzoek tijdens Oud & Nieuw

28.12.2015 - Een huwelijksaanzoek tijdens de kerstdagen waar familieleden omheen zitten is één van de meest romantische momenten die je uit kunt kiezen. Niets mooiers dan je aanstaande vragen op zo'n sprankelende dag. Maar wat dacht je ervan om goed uit te pakken tijdens de jaarwisseling? Verras hem of haar wanneer de klok 12 uur slaat zodat het nieuwe jaar wordt ingeluid met een huwelijksaanzoek.

Bron: Kurt Vinion

Tips voor een ideaal aanzoek

Je bent dus van plan om je geliefde ten huwelijk te vragen. In dit artikel bespreken we alle tips voor een perfect huwelijksaanzoek, maar vertellen we ook wat je juist niet moet doen.

Locatie

Alles begint natuurlijk met de locatie van het aanzoek. Samen maak je natuurlijk al een geruime tijd van tevoren plannen waar jullie Oud & Nieuw door gaan brengen. In veel gevallen gaat het natuurlijk om een gezellig samenzijn met vrienden en/of familieleden. Daarvoor hebben we dadelijk een paar alternatieve tips om dit in samenhang met deze aanhang groots op te zetten, maar aan de andere kant is het nóg romantischer om een schitterende plek uit te kiezen. Zoals dat café of park waar jullie je eerste date of kus hebben gehad.

Volgens ons als trouwexperts is de hotspot van alle huwelijksaanzoek natuurlijk nog steeds Parijs, maar om even een tripje naar de Franse hoofdstad te boeken is misschien teveel gevraagd. Toch is het bijzonder om je aanstaande te vragen op de slotjesbrug of voor de Eiffeltoren. Hoe je dat aan gaat pakken? Verras hem of haar gewoon met een reisje naar de stad, maar verklap niet teveel. Ook al gaat haar of zijn hart wel harder kloppen als je op oudjaarsavond een wandeling maakt door deze schitterende stad, toch zal het aanzoek des te meer indruk maken. 

Feest

Geef zelf een knallend Oud & Nieuw-feest, waar je te midden van al je vrienden op je knieën gaat. Zorg dan wel dat je dit ruim van tevoren gaat plannen, zodat al je beste maten aanwezig zijn. Een feest, eventueel gepaard met een diner vooraf, waarop je deze heugelijke gebeurtenis met al je vrienden deelt. Ga je het groots aanpakken met een DJ, dan is het perfect om op het moment suprême jullie liedje te laten spelen. Bespreek dan goed dat de muziek niet té luid staat.

Als jullie worden uitgenodigd voor een leuk feest van iemand anders, bespreek dan even met die personen wat je gaat doen. Eventueel kun je hen er bij betrekken zodat het een grote gebeurtenis is en jullie in het middelpunt van belangstelling staan. Maar misschien wil je dat helemaal niet. Een andere mogelijkheid is om helemaal niemand iets te vertellen en te wachten tot de klok 12 uur slaat. Als alle paartjes om je heen elkaar kussen en “gelukkig nieuwjaar” wordt uitgesproken, is het jouw teken om jij juist door je knieën te zakken. Het verrassingseffect is dan extra groot.

Verloving Oud & Nieuw

De ring

Met lege handen op je knieën gaan, dat is een echte afknapper. Zeker als je als man op je knieën voor je meisje gaat, moet je wel een ring hebben. Velen vinden het vandaag de dag best cliché, maar toch ligt het in de verwachting dat het juweel om die vinger geschoven moet worden. Zorg dat je deze goed bewaart, in je binnenzak of op een plek waar je aanstaande deze niet kan vinden. Ben je in het gezelschap van familieleden of vrienden, dan is het niet zo’n goed idee om je ring op een ‘spectaculaire’ wijze te overhandigen. Het komt regelmatig voor dat deze wordt verstopt in een glas champagne of in een taart. Harstikke leuk, maar als je nichtje van 5 op dat moment ontdekt dat je aanstaande een slok neemt en de ring ziet, kan dat het moment volledig bederven. Plus, je wil niet en plein public met een mond vol chocoladetaart stikken als je nou net een hap taart met ring neemt. Het is dus beter om te wachten op een goed tijdstip waardoor je je geliefde echt kunt verrassen. Als je een gezellig samenzijn met z’n tweeën viert in de vorm van een romantisch diner bij kaarslicht is een dergelijke actie natuurlijk wel mogelijk. Kook dan de gerechten die jullie samen heerlijk vinden en dan kun je origineel voor de dag komen met het geven van de verlovingsring. En dan als klap op de vuurpijl: een dessert mét aanzoek.

Nog aan aantal tips

Verloven Oud & Nieuw Vuurwerk

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Trouwjurken

Your Style Wedding Fashion

De bruidsmode speciaalzaak van Nederland en 
België voor de bruid met een maatje meer. Vanaf 
maat 46. Meer dan 100 trouwjurken zijn bij ons 
aanwezig om gepast te worden.

Adres: Aalsterweg 58, 5615 CB  Eindhoven, 
Tel: 0031-(0)40-2112393

Goedkope bruidsmode

Bruidsmode Outlet Store

Bruidsmode met ongelooflijke kortingen. De
collectie bestaat enkel uit nieuwe bruidsjurken
van bekende merken, waarbij de prijzen variëren 
van € 399,- tot € 1199,-.  

Adres: Kruisstraat 36-38, 5612 CJ  Eindhoven
Tel: 0031-(0)40-2377400

facebook