Algemeen
Festivalbruiloft_foto_Kat_Hill

De festivalbruiloft

11.11.2015 - Wat was dit jaar de trend wat betreft bruiloften? Dat moet toch wel de festivalbruiloft zijn. Een grote tent, veel (live)muziek en alles heel gemoedelijk. Met name jongeren die gaan trouwen lijken te kiezen voor deze ongedwongen sfeer in plaats van een deftige bruiloft met gedekte tafels, bloemdecoraties en dansen bij kaarslicht. Is het iets voor jou voor de komende zomer? Je bent in ieder geval helemaal hip als je op deze manier je bruiloft viert! Tenminste…

Weer of geen weer - altijd festivalweer

We hebben geluk met het najaar van 2015: een zeer aangename temperatuur om de herfst mee te beginnen. Trouwerijen profiteren hier optimaal van, want er worden nogal wat bruidsparen in de buitenlucht in de echt verbonden. En dat is het grote voordeel als de temperatuur aangenaam is. Maar bewaar dit idee ook voor een zomerse bruiloft of ceremonie in het voorjaar. Je weet het nooit, maar ten tijde van de festivals, heb je de meeste kans op goed weer.

Waarom benadrukken we dat, de festivalgangers? Juist zij - die festivalgangers - herkennen dit helemaal: die gemoedelijke ongedwongen sfeer met veel live muziek en feesten. Voor sommigen van ons is het herkenbaar: de organisatie van een trouwdag vergt enorm veel inspanningen. En bedenk dan nog eens wat er allemaal mis kan gaan: instortende bruidstaarten, vlekken op de witte trouwjurk en een faillissement van de exploitant waar jij je zaal bij hebt gehuurd. Als je zelf een liefhebber bent van deze aanpak, is een bruiloft in een dergelijke festivalstijl echt iets voor jou. Zelfs als je geen hoog budget hebt, kun je iets bijzonders van je dag maken. Trouwen zonder het jezelf al té moeilijk te maken en lekker kunt genieten van een groot feest zonder al te veel poespas. We geven hiervoor een aantal tips.

Locatie

Buiten trouwen is sowieso geweldig. Zoals je in een vorige blog al hebt kunnen lezen, dromen de meeste mensen ervan hun bruiloft in de open lucht te kunnen vieren, bij een strandtent of op een mooie locatie met buitenvoorzieningen. Maar wat dacht je aan een mooi grasveld, je gehele partykraam opbouwen langs het water of gewoon in het bos. Check dan wel of je een vergunning nodig hebt, maar creatief zijn qua locatie is helemaal trendy en bovendien veel goedkoper. Al moet je natuurlijk wel alles zelf regelen: stoelen, tafels en aankleding. Gaat het regenen? Zorg dan voor een tent wat sowieso nooit een slecht idee is. Een tipi is dan ook helemaal geweldig, maar wel wat prijziger dan een feesttent.

Als je je band of muziek in de tijd kwijt wil, zorg dan niet alleen voor een dansvloer, maar ook een loungeplek. Je gasten moeten even kunnen bijkomen met een drankje. Dit kan op een hele slimme en creatieve manier: kussens, zitzakken, maar er zijn ook feesten waarbij een oude bank of gewoon hooibalen van stal worden gehaald. Bedenk wel welke leeftijdscategorieën je allemaal uitnodigt, want oma van 85 jaar kan natuurlijk niet op een berg hooi zitten.

Nog een dingetje waar je op een dergelijke terrein wél rekening mee moet houden: de toiletten. Je kunt toiletwagens huren voor evenementen: echt festival-achtig. Dadelijk staat iedereen zijn behoefte te doen in de struiken en dat kan absoluut niet.

Festivalbruiloft_buiten

Muziek

Muziek is misschien wel één van de meest belangrijke facetten van de trouwerij en dan vooral het trouwfeest. In festivalstijl: kies voor die pop-of rockband die jouw favoriete Coldplay-liedjes speelt of een singer songwriter die met veel gevoel een ballade à la Jason Mraz ten gehore brengt. Niet te veel zoetsappige melodieën natuurlijk: je gasten willen ook lekker kunnen swingen en juist ook op oude nummers van Queen bijvoorbeeld. Een band is gewoon het leukste. Misschien heb je wel muzikale vrienden in je contactenkring. Als je die mogelijkheid hebt, is dat helemaal prachtig natuurlijk. Alternatieve pop- en rockmuziek; om het festivalgevoel te krijgen moet je zeker zulke bandjes inschakelen. En geloof ons dat je gasten zich zeker kunnen vinden in jullie keuze. Desnoods kun je nog een DJ nummers laten draaien. Zolang het maar naar jou smaak is en – wat voor veel festivalgangers geldt – er een goede muziekinstallatie aanwezig is. Altijd plezierig om te kunnen dansen op leuke (dance)muziek – zelfs tot diep in de nacht.

Eten & Drinken

Foodtrucks: helemaal in op dit moment. Hier krijg je helemaal het festivalgevoel van: je laat je gasten langs een mobiele kar lopen die frietjes, vers gebakken pizza’s of vegaburgers serveert. Schakel een cateraar in die hiermee komt en schotel je gasten je favoriete gerecht voor. Succes gegarandeerd! Maar als je voor tafels kiest, zet deze dan in de tent. Een lekkere authentieke barbecue waar iedereen van kan smikkelen werkt ook altijd perfect. Zorg ook voor voldoende drank bij de bar, want festivalgangers houden wel van een biertje. Of leg heel veel blikjes in grote bakken met ijs.Bron: Green Wedding Shoes

Aankleding

Hoe ga je je tent en festivalterrein aankleden? Er is zoveel mogelijk. Bloemen, ballonnen, sterretjes, vuurkorven en heel veel lint. Als het donker wordt, moet je immers wel voor wat lampjes zorgen en dat kan op zulke leuke manieren. Houd je de huwelijksceremonie op de locatie? Leg dan bijvoorbeeld een mooi oud tapijt of vloerkleed neer waar het verbond gesloten gaat worden. Het allerleukste van een festivalbruiloft is dat je heel creatief kan en eigenlijk ook moet zijn. Een extra element dat erg veel wordt gedaan is de signing, oftewel de bewegwijzering. Waar staat de drank, waar kun je de bar vinden of de foodtruck, maar ook de toiletten, loungehoek en de ingang van de tent? Dit is typisch een extra facet dat het festivalgevoel versterkt.

Extra

Festivalbruiloften worden misschien nog wel net ietsje specialer als je er een extra activiteit bij doet. Met festivalpasjes die je aan je gasten geeft, maak je het nog wat leuker zelfs, zodat zij dan ‘toegang’ hebben tot alle activiteiten van de dag. Zeer populair: karaoke. Een uurtje lang meeblèren op jullie favoriete liedjes, samen met jullie gasten. Juist niet langer in trek: een standaard ABC-tje van de familieleden, dus dit moet je dan ook verbieden. Schakel een amateurtoneelgezelschap in en laat ze een leuke act opvoeren. Ook leuk: de fotoshoot voor je gasten met extra attributen. Polaroidkiekjes waar ze voor staan met houten stokjes waar een grote zwarte snoer of geruite lipjes op zijn bevestigd. Of verzin zelf iets origineels.

Voor meer inspiratie moet je maar eens rondsurfen. Ook dit is een perfecte website als je na het lezen van deze blog helemaal overtuigd bent. Bedenk wel: dit jaar was ‘festival’ hét thema qua bruiloften, volgend jaar kan het helemaal anders zijn…

Bewegwijzering Festivalbruiloft

Bron: Blooming Style.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Trouwjurken

Your Style Wedding Fashion

De bruidsmode speciaalzaak van Nederland en 
België voor de bruid met een maatje meer. Vanaf 
maat 46. Meer dan 100 trouwjurken zijn bij ons 
aanwezig om gepast te worden.

Adres: Aalsterweg 58, 5615 CB  Eindhoven, 
Tel: 0031-(0)40-2112393

Goedkope bruidsmode

Bruidsmode Outlet Store

Bruidsmode met ongelooflijke kortingen. De
collectie bestaat enkel uit nieuwe bruidsjurken
van bekende merken, waarbij de prijzen variëren 
van € 399,- tot € 1199,-.  

Adres: Kruisstraat 36-38, 5612 CJ  Eindhoven
Tel: 0031-(0)40-2377400

facebook