Algemeen
De Trouwtatoeage

De getatoeëerde trouwring

28.10.2015 - Het is inmiddels een hype en voor de liefhebber een prachtige manier om samen je liefde te bezegelen: een tatoeage. Daarmee geef je helemaal aan de jullie ware liefde blijvend is. Een ring is natuurlijk het meest traditionele symbool, maar om het eens helemaal anders te doen is een tatoeage wel een fantastische wijze.

Geen traditionele ring

Waarom zou je geen trouwring willen? Er zijn sowieso meerdere argumenten waarom je geen trouwring meer neemt. Voor sommige beroepen is een ring helemaal niet toegestaan of praktisch. Het zou ook kunnen dat een van jullie een metaalallergie heeft en daarom helemaal geen ring kan dragen. En een ander argument: mogelijk vind je een trouwring afgezaagd en past het helemaal niet bij je. Fonkelende diamantjes is wellicht niets voor jou. Dan is het juist een schitterend plan om (samen) een tatoeage te nemen.

Trouwtatoeage-ringvinger

Zoveel redenen

Als je een tatoeage als trouwring gaat nemen of samen op een of andere manier een tatoeage laat zetten, zet dan alle voordelen en nadelen samen op een rijtje. Het scheelt bijvoorbeeld aanzienlijk in de kosten, maar toch komt er wel wat meer bij kijken dan bij het kopen van een trouwring. En het heeft wel een bepaalde status om dit te doen. 

Trouwtatoeages bij andere culturen

Het is misschien nu helemaal ‘in’ om een tatoeage te nemen als je gaat trouwen. Toch is het al een eeuwenoude traditie in sommige culturen. Met name bij de Kelten werd vroeger al een verbond gesloten door middel van een tatoeage. Zij maakten geen gebruik van ringen, alleen tekeningen op de huid zodat de liefde vereeuwigd kon worden. Keltische tatoeages staan bol van symboliek en meestal is de gedachten dat het een vorm moet hebben dat nooit eindigt, zoals een cirkel. De Kelten geloofden immers heilig in het leven na de dood, vandoor deze oneindigheid. Keltische symbolen zijn nog steeds universeel en dergelijke herkenbare vormen hebben nog steeds dezelfde betekenis. Een cirkel, ook wel de ‘heilige ring’ staat voor gemeenschap en heelheid en oneindigheid, een vierkant draait om het vinden van fundament en structuur. Zo bestaan er nog meer betekenissen die je kunt gebruiken bij het ontwerp van je tatoeage. 

Maar er zijn meer culturen waarin de tatoeage cruciaal is voor het huwelijksverbond. Binnen het Hindoestaanse huwelijk bijvoorbeeld worden voor een bruiloft hennatatoeages gezet. Grote verschil is natuurlijk dat deze niet blijvend zijn, maar toch blijft dit een aantal weken na de ceremonie zichtbaar. Hennatatoeages komen overigens oorspronkelijk uit Noord-Oost-Afrika en dit wordt al zo’n 3500 jaar gedaan.

De tatoeage tijdens de huwelijksceremonie

Jullie gaan een trouwtatoeage laten zetten, maar hoe ga je dat doen tijdens de ceremonie? Want je kunt immers niet de tatoeage om je ringvinger schuiven. Als je een dergelijk ritueel wil doen, kun je natuurlijk de tatoeage showen aan al je gasten door bijvoorbeeld een bandje of pleister van je vinger te verwijderen (of van de plek waar je deze hebt laten zetten). Er is ook een mogelijkheid om nepringen te gebruiken of toch een goedkope ring te kopen die je speciaal voor dit ritueel gebruikt.

Tips

Een tattoo als trouwring is een mooi, romantisch en origineel idee, maar denk echt goed na of je hier de persoon voor bent. Er zijn zoveel mooie ontwerpen waar je uit kunt kiezen, sta er echt achter en ook samen met je partner.

Nog meer voorbeelden

Enkele andere ideeën kun je hieronder vinden, maar zoek vooral goed op internet als je meer inspiratie wil hebben.

Trouwtatoeage

Trouwtatoeage_tetris

Trouwtatoeage-King-Queen

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Trouwjurken

Your Style Wedding Fashion

De bruidsmode speciaalzaak van Nederland en 
België voor de bruid met een maatje meer. Vanaf 
maat 46. Meer dan 100 trouwjurken zijn bij ons 
aanwezig om gepast te worden.

Adres: Aalsterweg 58, 5615 CB  Eindhoven, 
Tel: 0031-(0)40-2112393

Goedkope bruidsmode

Bruidsmode Outlet Store

Bruidsmode met ongelooflijke kortingen. De
collectie bestaat enkel uit nieuwe bruidsjurken
van bekende merken, waarbij de prijzen variëren 
van € 399,- tot € 1199,-.  

Adres: Kruisstraat 36-38, 5612 CJ  Eindhoven
Tel: 0031-(0)40-2377400

facebook