Algemeen
Het gastenboek

Het gastenboek

12.08.2015 - Een gastenboek waar al je gasten een mooie groet of wens in kunnen schrijven: daar kun je bijna niet omheen. Maar kies je voor een ouderwets boek of doe je het net even wat anders? Hier kun je meer lezen over het traditionele gastenboek, maar geven we je ook tips om het eens helemaal anders te doen.

Historie

Oorspronkelijk was een dergelijk boek bedoeld om de namen van de aanwezigen in op te schrijven. Dit gebeurde waarschijnlijk al honderden jaren geleden. Eigenlijk vormde deze lijst een ware aanvulling op de ceremonie doordat dit boek of deze rol met namen eigenlijk niks anders vormde dan het register van getuigen. Ook al werd er toen al vaker gesproken van een getuige en een ‘best man’, maar deze gasten gaven met het tekenen van de gastenlijst of gastenboek aan dat zij de bruiloft daadwerkelijk hadden meegemaakt. In eerste instantie was het vaak zo dat er een lijst van aanwezigen werd opgesteld die na de ceremonie officieel werd ondertekend. Later pas schreven de gasten hun naam zelf in het grote boek die daarna als aandenken werd overhandigd aan het bruidspaar. 

Herinnering

Het gastenboek is langzaamaan veranderd: van een simpele lijst in een prachtig aandenken dat je voor de rest van je leven kunt koesteren. Schreven vroeger mensen nog hun naam en adres in het boek, tegenwoordig kun je de mooiste wensen, (huwelijks)adviezen en groeten erin teruglezen. Je gasten bedenken vast wel originele boodschappen die ze jou en je partner toewensen of vertellen ze hoe mooi het feest wel niet was. Maar de cliché-wensen als ‘gefeliciteerd, groetjes Tante Jannie’ komen natuurlijk ook veelvuldig voor. Niet minder liefdevol, maar het vormt misschien wel een extra reden om iets speciaals van je gastenboek te maken, zodat je dat jaren later nog met veel plezier terugleest. 

Polaroid Gastenboek

Traditioneel boek

Niks mis met een origineel gastenboek dat je ergens op een tafel legt. Laat de ceremoniemeester, je bruidsmeisjes of de getuigen ervoor zorgen dat deze op tijd klaar ligt en dat iedere gast deze ook tekent. Het zou zonde zijn als niet iedereen een berichtje neerpent. Als je voor een (traditioneel) gastenboek kiest, hebben we nog een aantal aanvullende tipjes:


Vingerafdrukken Gastenboek

Gastenboeken anno 2015

Maar er is zoveel meer mogelijk dan een simpel boek. We geven je hieronder een paar leuke creatieve opties:

Dit is maar een kleine selectie uit alles wat mogelijk is. Wees vooral lekker origineel en laat je gasten iets verrassends doen, zodat jij er een mooi en dierbaar aandenken aan overhoudt.

Typemachine Gastenboek

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Trouwjurken

Your Style Wedding Fashion

De bruidsmode speciaalzaak van Nederland en 
België voor de bruid met een maatje meer. Vanaf 
maat 46. Meer dan 100 trouwjurken zijn bij ons 
aanwezig om gepast te worden.

Adres: Aalsterweg 58, 5615 CB  Eindhoven, 
Tel: 0031-(0)40-2112393

Goedkope bruidsmode

Bruidsmode Outlet Store

Bruidsmode met ongelooflijke kortingen. De
collectie bestaat enkel uit nieuwe bruidsjurken
van bekende merken, waarbij de prijzen variëren 
van € 399,- tot € 1199,-.  

Adres: Kruisstraat 36-38, 5612 CJ  Eindhoven
Tel: 0031-(0)40-2377400

facebook