Algemeen
Bruiloft zomer

Zomerse trouwdag

14.07.2015 - Trouwen in de zomermaanden, een mooiere tijd bestaat er niet. In de meeste gevallen heb je mooi weer en kun je daarna nog jaren genieten van mooie plaatjes. Daarnaast kun je buiten trouwen, op het strand bijvoorbeeld zoals we op de vorige blog al schreven, maar ook in een prachtige tuin of op een boot. Op deze blog de tips voor een succesvolle zomerse huwelijksdag.

Zomerse trouwlocatie

Wil je in de zomermaanden trouwen, dan hebben we bij deze alvast de belangrijkste tip: wacht niet te lang met plannen. Zeker wat betreft het boeken van een geschikte locatie en het informeren van je gasten. Dadelijk vier je je dag in augustus en hebben sommige al een vakantie geboekt. 

Qua locaties zijn er zoveel mogelijkheden: strandtenten, een mooie tuin, een boot of een gehuurde partytent. Je kunt op veel verschillende locaties een hele romantische setting creëren, zolang je van tevoren alles maar goed uitstippelt.

Buiten geniet natuurlijk de voorkeur. De ceremonie buiten houden bij een ondergaande zon en feesten in de avond onder de sterrenhemel, dat klinkt toch als een droomscenario. Plus: juli en augustus hebben de laatste daguren, dus dat betekent langer licht. Zo chique hoeft het juist helemaal niet te zijn, als je maar creatief bent. Oude bankjes buiten op een grasveld plaatsen, aangevuld met bloemen en linten, kan fantastisch werken. 

Zomerse bruidskledij

Op de blog over ‘Op het strand trouwen’ vertelden we al waar je op deze locatie het beste rekening mee kunt houden: een luchtige jurk met een vlotte uitstraling en geen al te lange sleep. En natuurlijk gemakkelijk schoeisel voor op het zand. Trouwen in een mooi jurkje, maar niet in het wit? Als één jaargetijde zich goed leent voor kleurrijke trouwjurken, dan is het de zomer wel. Maar misschien dat je dat té vindt. Toch is een kleuraccent wel erg aangenaam: een gekleurde toevoeging zoals een lint, extra bloemen in je haar of juist een crème of lichte gele teint kan prachtig kunnen prachtig zijn.  

Ook de bruidegom moet hier rekening mee houden en daarbij kan hij beter kiezen voor een pak met een lichte gekleurde tint. De stropdas kun je zo uitzoeken dat het een mooie kleur is die precies past bij het thema. Allebei bijvoorbeeld een roze accent hebben is een mooi idee: een roze lint in het haar voor de bruid en een roze stropdas voor de bruidegom.

Zomers trouwboeket

We adviseren je om een boeket te laten maken met veel felgekleurde bloemen, maar een goede bloemist kan je het beste vertellen wat de trends zijn van die zomer. Daarbij zijn jouw favoriete bloemen misschien wel helemaal hot of juist niet verkrijgbaar gedurende tijd van dit jaar. Maar dat laatste zal niet het grootste probleem zijn, omdat er juist in de zomermaanden voldoende bloemsoorten beschikbaar zijn. 

Zomers trouwboeket

Over het algemeen zijn de kleuren geel, (zee)blauw, roze en ook (mint)groen de echte zomerkleuren op het gebied van bloemen. Typische bloemen voor in de zomer zijn onder andere dahlia’s, fuchsia’s, hortensia’s, lelies, rozen en zonnebloemen. Overigens zijn tropische bloemen ook steeds populairder aan het worden. Zorg er ook voor dat het boeket goed past bij je trouwjurk en dat deze dezelfde kleuren heeft als de decoraties voor de ceremonie en receptie. En de beste tip: veel kleur is mooi, maar maak het niet te uitbundig. 

Zomerse hitte of zomerse regenval

Niks is zo onvoorspelbaar als het weer. Je kunt je trouwdag nog zo goed plannen, voor je het weet kamp je met een hittegolf of valt het ineens met bakken uit de hemel. Wees dan ook op alle scenario’s voorbereid en stem alles goed af met je ceremoniemeester en de rest van de organisatie.

Wat moet je bijvoorbeeld doen als het ineens dik boven de dertig graden wordt en jij in een prachtige volle jurk je dag wil gaan vieren. Talkpoeder op je benen voor je je jurk instapt, doet wonderen. Zo voorkom je dat het schuurt, want na een hele dag staan, lopen, dansen en meer is die kans aanwezig. Neem ook deodorant en een extra make-up setje mee - ook voor als het kan regenen en je make-up uit kan lopen. Geef deze gewoon aan je getuige of ceremoniemeester. Je wil immers niet dat je op elke foto met een glimmend gezichtje staat. 

Vergeet vooral niet te drinken tijdens je grote warme dag. Met zoveel gebeurtenissen wil het er wel eens bij inschieten om genoeg vocht binnen te krijgen. Ook voor je gasten is dit zeer belangrijk dus laat gekoeld water of limonade klaarzetten. Neem zelf ook een flesje water mee en geef dit aan een van je helpers. 

En ja, het kan gebeuren dat het gaat regenen. Trouwen op een overdekte locatie is dan altijd een veilige keuze, maar parasols of een tent in de tuin plaatsen werkt ook altijd goed. Wees er gewoon op voorbereid dat er een buitje kan vallen. Laat eventueel extra paraplu’s aanrukken, voor het geval dat. Met wat extra sfeerverlichting en bloemen kom je een heel eind, maar over zomerse decoratie verderop op deze blog meer.

Eten en drinken

Voor we spreken over het eten, moet je ook denken aan genoeg extra drankjes tijdens warme dagen. Cocktails met veel fruit passen goed bij een mooie warme dag. Voor de kinderen moet je gewoon ijsjes aan laten rukken. Sowieso doe je daar ook veel van de volwassen gasten een groot plezier mee. Overigens een leuke tip: combineer dit en maak cocktailijsjes. Simpel en snel: je vriest gewoon cocktails op een stokje in en voor kinderen maak je een alcoholvrije variant.

Qua eten en het diner moet je natuurlijk een barbecue overwegen, uitgebreid met veel salades. Maar ook een koud en warm buffet met veel vis en zeevruchten kan perfect zijn. Ligt er natuurlijk wel aan of jij en ook je gasten daarvan houden. Foodtrucks zijn momenteel helemaal hip en vormen een superleuke aanvulling op de dag. Verschillende soorten eten en drinken die je gasten bij een mooi oud wagentje kunnen halen. Fruit is ook essentieel en typisch zomers. Je bruidstaart kun je ook met een laag fruit bedekken. Als dessert kun je (vruchten)ijs serveren met veel rood en zomers fruit. 

Aan het eind van de avond is het ook altijd leuk om je gasten nog te voorzien van een lekkernij. Na een avond dansen en feestvieren, krijg je honger. Een puntzakje frites, een fruitcocktail of nog een lekker ijsje bij warme zomeravonden: altijd een garantie voor succes!

Decoratie

Tot slot hebben we nog wat tipjes om je locatie nog wat extra’s te geven. Je kunt bijvoorbeeld alles in een bepaald thema versieren, zoals een tropisch thema waarbij je extra aandacht schenkt aan elementen als palmbladeren, tropisch fruit, etc. Of meer toch vanuit het strandthema waarbij je je tafels versiert met schelpen en veel met blauwe slingers werkt.

Trouwdag avond

Of je nu een mooie tuin, een grote tent of strand hebt uitgezocht, extra bloemen - natuurlijk wel in dezelfde kleur als je boeket - doen het altijd goed. Een bloem in je haar of de eettafels versierd met extra kleine boeketjes: het zorgt voor een mooi en geheel en geurt bovendien heerlijk. 

Verlichting kan ook veel doen en zorgen voor een extra romantisch sfeertje. Een wandelpad creëren met tuinfakkels of kaarsen en een vuurkorf aan het einde van de avond zijn mooie elementen. Of lampionnen waarmee je je tent verlicht, ook altijd sfeervol. Aankleding met ballonnen - al dan niet gevuld met helium - zorgen voor mooie kleurrijke accenten. En ‘s avonds kun je deze samen met je gasten ook loslaten, eventueel met een lint en een door hen geschreven kaartje eraan. 

Fotorapportage

Als je dit allemaal regelt, bedenk dan ook nog eens hoe mooi je trouwfoto’s wel niet worden tijdens zo’n mooie zomerse dag. Bespreek goed met je fotograaf welke elementen centraal staan op je dag en wat de locatie wordt.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Trouwjurken

Your Style Wedding Fashion

De bruidsmode speciaalzaak van Nederland en 
België voor de bruid met een maatje meer. Vanaf 
maat 46. Meer dan 100 trouwjurken zijn bij ons 
aanwezig om gepast te worden.

Adres: Aalsterweg 58, 5615 CB  Eindhoven, 
Tel: 0031-(0)40-2112393

Goedkope bruidsmode

Bruidsmode Outlet Store

Bruidsmode met ongelooflijke kortingen. De
collectie bestaat enkel uit nieuwe bruidsjurken
van bekende merken, waarbij de prijzen variëren 
van € 399,- tot € 1199,-.  

Adres: Kruisstraat 36-38, 5612 CJ  Eindhoven
Tel: 0031-(0)40-2377400

facebook