Algemeen
Op het strand trouwen

Op het strand trouwen

03.07.2015 - Dit is dé tijd van het jaar om op het strand te trouwen. Zon, zee en zand zijn ideale elementen en ook een welkome aanvulling voor de dag van je leven. In ons landje moet je wel echter altijd rekening houden met de weersomstandigheden, want het is immers nooit helemaal te voorspellen of je daadwerkelijk mooi weer hebt op jouw dag. Zeker bij het plannen is het moeilijk in te schatten. Maar dat het een perfecte trouwlocatie is, spreekt vanzelf.

Strand of strandpaviljoen

Aan het strand of aan het water trouwen brengt een onbeschrijflijke romantische sfeer met zich mee. De zandstranden van ons land vormen dan ook een spectaculaire locatie. Langs het water wandelen, in het zand en elkaar het ja-woord geven in de branding: dat zijn prachtige elementen. Ook ’s avonds een mooi feest geven, bij de ondergaande zon en dan met fakkels en vuurkorven een gezellige sfeer geven, maakt je dag een waar spektakel. 

De keuze om je feest bij een strandpaviljoen te houden is dan een geweldig idee. Dat laatste is wel een goed plan om voor te kiezen, je dient rekening te houden met de weersomstandigheden en dan is ‘vluchten’ naar een overdekte locatie altijd slim. Een half jaar van te voren is het namelijk slecht te voorspellen of jouw dag lekker warm wordt of dat het met bakken uit de hemel gaat vallen.

Informeer altijd wel je gasten goed van te voren wat de bedoeling is in verband met kleding en dergelijke, maar daarover later meer. Bij warmte en felle zon is het ook verstandig om voor zonnebrandcrème te zorgen. Voor kinderen is het natuurlijk geweldig als ze tijdens de festiviteiten even in zee kunnen zwemmen. En misschien heb je zelf ook wel zin in een frisse duik of een wandelingetje door het ruisende water?

Trouwkleding voor op het strand

Waar moet je op letten als je je trouwjurk uit gaat zoeken voor een strandtrouwerij? Over het algemeen ga je dan voor een wat luchtige jurk met een vlotte uitstraling, zodat je op het zand wat meer bewegingsvrijheid hebt. Echte strandjurken zijn moeilijk te vinden als het gaat om trouwjurken, maar er zijn wel een tips bij het uitzoeken van een jurk.

Zo kun je het beste geen al te lange jurk uitkiezen, maar eerder gaan voor een korte jurk. Houd er gewoon rekening mee dat er vlekjes en zandvlekken op je kleding kunnen komen, zeker als het ook een beetje waait, maar met een korte jurk kun je in ieder geval voorkomen dat je zand meesleept. Ga dan ook niet voor een te lange sluier, waarmee je hetzelfde probleem krijgt. Met de wind moet je overigens extra rekening houden wat betreft de stofkeuze. Dat kleding wappert in de wind is onvermijdelijk, maar bedenk wel dat je gasten niet alles van jouw lijf te zien krijgen. Sommige stoffen – organza, tule, kant – geven juist een prachtig speels effect in de wind. Qua accessoires kun je bijvoorbeeld denken aan een hoed en een mooie zonnebril. Helemaal geen slecht idee voor als het erg warm is en je je gezicht toch wil beschermen tegen zonnestraling. En hoeden maken het wel elegant. Dit kun je ook meenemen als thema.

Het schoeisel uitkiezen is misschien wel nog belangrijker voor die dag, want op hoge hakken door het zand lopen is absoluut af te raden. Tijdens het feestgedruis op de locatie kan dit natuurlijk wel, maar ga je het strand op, dan moet je toch denken aan platte schoenen, slippers of gewoon trouwen op blote voeten.

Bedenk ook goed dat je je gasten informeert over de locatie en dat jij en hen ook eventueel iets warms meenemen als het ’s avonds afkoelt.

Trouwlocaties

Benieuwd naar plekjes waar je op het strand kunt trouwen? We hebben een ideaal overzichtje gevonden van mooie en betaalbare strandpaviljoens. Elle Magazine publiceerde een tijd terug ook een Top 5 van de leukste beachclubs van Nederland, verdeeld over de plaatsen Zandvoort, Noordwijk, Scheveningen, ’s-Gravenzande en Wijk aan Zee. Bekijk ze ook eens en misschien zit jouw droomlocatie er wel tussen.                            

 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Trouwjurken

Your Style Wedding Fashion

De bruidsmode speciaalzaak van Nederland en 
België voor de bruid met een maatje meer. Vanaf 
maat 46. Meer dan 100 trouwjurken zijn bij ons 
aanwezig om gepast te worden.

Adres: Aalsterweg 58, 5615 CB  Eindhoven, 
Tel: 0031-(0)40-2112393

Goedkope bruidsmode

Bruidsmode Outlet Store

Bruidsmode met ongelooflijke kortingen. De
collectie bestaat enkel uit nieuwe bruidsjurken
van bekende merken, waarbij de prijzen variëren 
van € 399,- tot € 1199,-.  

Adres: Kruisstraat 36-38, 5612 CJ  Eindhoven
Tel: 0031-(0)40-2377400

facebook