Algemeen
Zwangere Bruid

De zwangere bruid

15.06.2015 - Je gaat trouwen, maar je bent erachter gekomen dat je zwanger bent. Geen enkel punt om je zorgen over te maken. We weten immers dat zwangere vrouwen een prachtig gloedje hebben en in een mooie trouwjurk zal je alleen nog maar meer stralen. Op deze blog gaan we hier uitgebreid op in: waar je rekening mee moet houden als je als zwangere vrouw gaat trouwen en tegen welke obstakels je misschien wel kunt aanlopen.

De trouwjurk

Nog niet eens zo heel lang geleden werd het een absolute schande genoemd als je zwanger voor het altaar verscheen. Nu is dat gelukkig niet meer zo. En kun je nagaan: bruidsjurken voor zwangere dames bestonden geeneens. Echter, tegenwoordig hebben de meeste bruidszaken (en ook wij natuurlijk) genoeg kennis om zwangere vrouwen elegant en naar hun smaak te kleden. Er bestaan positie bruidsjurken, maar er zijn ook zat ‘gewone’ jurken die eenvoudig versteld kunnen worden.

Waar je vooral op moet letten, is dat je lichaam continu verandert als je zwanger bent. Dat betekent dan ook dat je als je een bruidsjurk gaat uitkiezen, je het beste geen jurk moet uitzoeken die nauw op je lichaam aansluit. Denk ook na of je je buik wil laten zien of liever niet. Wil je dit camoufleren of juist extra accentueren? Met kleur en verschillende stof(fen), kan daar namelijk iets prachtigs van gemaakt worden.

Geef direct aan dat je zwanger bent, dan kunnen medewerkers je voorzien van tips en houden zij er ook rekening mee bij het verstellen en vermaken. Waarschijnlijk wordt je aangeraden om in de laatste maand – eventueel een week voor de grote dag – een laatste pasbeurt te doen, om er zeker van te zijn dat de trouwjurk perfect past.

Lingerie en meer

Nu je zwanger bent, denk je zeker dat je geen bruidslingerie kan dragen. Niks is minder waar. Dit draagt juist bij aan je jurk en je complete uitstraling, maar zorgt eveneens voor wat comfort. Een goede beha is namelijk enorm belangrijk. Koop deze ook echt pas in een later stadium. Ben je al vergevorderd en heb je al een dikke buik? Een babybelt kan extra steun bieden zodat je minder last krijgt van je rug en/of bekken.

Let overigens ook op het schoeisel: tijdens je zwangerschap krijg je te maken met opgezwollen voeten en heb je eerder last van je benen en enkels. We raden dan ook echt af om schoenen met hoge hakken te kiezen, want dit trek je tijdens zo’n inspannende dag niet lang. Ga voor trouwschoenen met een laag hakje of kies platte schoenen uit. Er bestaan ook genoeg elegante trouwschoenen zonder hak.

Plan je dag

De mooiste dag van je leven plannen: dat is sowieso al een enorme uitdaging. Zeker met die kleine op komst, moet je extra rekening houden met het jaargetijde en het stadium waar jij je in bevindt.
 
Volgens doktoren kun je het beste trouwen tussen maand drie en zeven van je zwangerschap. Dit heeft te maken met eventuele complicaties – de kans hierop is tijdens deze periode kleiner dan in de begin- en eindfase – en je hebt dan ook meer energie. Aangezien je als zwangere vrouw meer rust moet nemen, is dit wel een belangrijk puntje, want je zult toch af en toe een tijdje moeten staan. Houd dus ook rekening met het seizoen, want in de bloedhitte van juli of augustus trouwen is echt af te raden als je zwanger bent.

Zwangere Bruid

Festiviteiten

Bij het uitzoeken van de locatie waar je je feest gaat houden, kun je ook beter even kijken naar bepaalde obstakels waar je last van krijgt als je (hoog)zwanger bent. Vermijd bijvoorbeeld hoge trappen en andere lange afstanden die je te voet moet afleggen. Zorg overigens ook dat je eventueel een getuige, goede vriend(in) of bruidsmeisje vraagt om bepaalde taken voor je uit te voeren en ter ondersteuning iets extra’s kunnen brengen.
 
Hapjes en drankjes uitzoeken voor je gasten of een diner plannen? Bedenk of je je gasten een menu voorschotelt dat voldoet aan de dieetwensen van jou als zwangere dame of dat je hier minder rekening mee houdt. Als dat laatste gebeurt, loopt misschien het water wel té erg in je mond en wordt je er alleen maar vervelend van. Dan is het beter dat je de cateraar of kok rekening laat houden met jouw wensen en kunnen rauwe vis en vlees en dergelijke vermeden worden. Ook wat betreft alcoholische versnaperingen is er veel mogelijk tegenwoordig: je kunt nog steeds toasten met bubbels, maar dan wel natuurlijk non-alcoholische champagne.
 
Wat dat betreft hoeft een zwangerschap dus geen belemmering te vormen als je gaat trouwen en kan er op alle fronten rekening gehouden worden met jouw wensen.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Trouwjurken

Your Style Wedding Fashion

De bruidsmode speciaalzaak van Nederland en 
België voor de bruid met een maatje meer. Vanaf 
maat 46. Meer dan 100 trouwjurken zijn bij ons 
aanwezig om gepast te worden.

Adres: Aalsterweg 58, 5615 CB  Eindhoven, 
Tel: 0031-(0)40-2112393

Goedkope bruidsmode

Bruidsmode Outlet Store

Bruidsmode met ongelooflijke kortingen. De
collectie bestaat enkel uit nieuwe bruidsjurken
van bekende merken, waarbij de prijzen variëren 
van € 399,- tot € 1199,-.  

Adres: Kruisstraat 36-38, 5612 CJ  Eindhoven
Tel: 0031-(0)40-2377400

facebook