Algemeen
Soorten trouwringen

Soorten trouwringen

21.05.2015 - Op een van de vorige blogs (De Trouwring) zijn we uitgebreid ingegaan op de historie en de tradities rondom de trouwring. In dit stuk gaan we dieper in op de soorten trouwringen, met name de gouden en titanium varianten. Er is zoveel mogelijk dat je goed moet nadenken wat je precies wilt. En bedenk ook eens of deze wel moet matchen met je trouwjurk.

Waar let je op?

In december vorig jaar plaatste ELLE Magazine 4 belangrijke punten waar je op moet letten als je een trouwring gaat kiezen.
 

Daarom geven we hieronder een paar voorbeelden van soorten metalen die het meest gewild zijn.

Gouden trouwringen

Gouden trouwringen komen nog steeds het meeste voor, aangezien goud al sinds jaar en dag het meest waardevolle edelmetaal is. Al blijkt dit niet helemaal waar zijn, platina staat eigenlijk hoger in aanzien, maar daarover later meer.

Goud bestaat ook nog in verschillende varianten: witgoud en rood-(of rosé) goud en zelfs groengoud. En voor een ring is het natuurlijk prachtig dit bijvoorbeeld te combineren met zilver of titanium.

Trouwring Witgoud

Titanium trouwringen

Titanium heeft als metaal een aantal voordelen ten opzichte van goud. Titanium is lichter dan bijvoorbeeld staal en tevens harder. En wat voor veel mensen met een gevoelige huid een extra bijkomstigheid kan zijn: titanium is hypoallergeen en wekt geen allergische reactie op. Daarnaast neemt het de lichaamstemperatuur op, waardoor het niet koud aanvoelt.

Nog een voordeel wat betreft titanium is dat je dit metaal uitstekend kunt combineren met goud en ook diamantjes kunnen hieraan toegevoegd worden. Titanium heeft wel het nadeel dat dit zo moeilijk te bewerken is, dat het eigenlijk niet aan te passen is. Dus als je jaren later je ring bij wilt stellen, dan gaat dit waarschijnlijk niet.

Trouwring Titanium

Andere soorten trouwringen

Nu is goud nog steeds het meest gebruikte metaal voor een trouwring en begint titanium enorm populair te worden, zilveren ringen komen eveneens veelvuldig voor. Zilver is goedkoper dan goud, maar wel kwetsbaarder. Toch zijn er ook nog andere soorten ringen en metalen waar je op het eerste moment niet aan denkt. Zeker interessant voor degenen die minder traditioneel ingesteld zijn of juist voor iemand die extra geld te besteden heeft.

Platinum ringen zijn bijvoorbeeld het duurste, maar ook erg bijzonder. Het voordeel is dat dit een mooie witte kleur heeft en nog harder is dan de andere metalen. Dat betekent dat het niet snel beschadigd. Daarnaast zijn mensen met een gevoelige huid ook beter af met platina, aangezien dit minder snel tot huidirritaties leidt. Een andere populair metaal is - het misschien wat simpel ogende - edelstaal. Niet voor iedereen weggelegd misschien en qua kleur heeft het veel weg van zilver, maar dan een ‘goedkopere’ variant. Het grote voordeel is dat als je minder geld te besteden hebt, dit een uitstekende optie is. Ook ringen van edelstaal kunnen prachtig zijn. Een ander goedkoper alternatief is palladium, ook vrij populair op dit moment. Deze kleur komt in de beurt van platina en titanium, maar is aanzienlijk goedkoper.

Trouwring Edelstaal

Graveren

Zet je de naam van je partner in de trouwring of alleen de datum? Sowieso is het heel persoonlijk om je trouwring op deze manier nog meer allure te geven. Tegenwoordig is het niet alleen mogelijk om de trouwdatum, een naam, een quote of iets dergelijks neer te zetten. Je kunt zelfs een vingerafdruk laten graveren. Vraag aan de leverancier of edelsmid wat mogelijk is.

Trouwring en de trouwjurk

En dan komt de vraag: past mijn trouwring eigenlijk wel bij de trouwjurk? Overigens is dat een keuze die je zelf moet bepalen, want de ring draag je immers de rest van getrouwde leven, terwijl de trouwjurk als het goed is maar één dag gedragen wordt. Toch komt het af en toe wel voor dat deze twee op elkaar afgestemd worden. Een witte trouwjurk met een prachtig witgouden ring gaan natuurlijk uitstekend samen.

Daarom besluiten sommige stellen de trouwringen te laten maken op basis van de uitgezochte trouwjurk. Of andersom. Je hebt natuurlijk wel het probleem dat je moet verraden in wat voor soort jurk je trouwt en in welke kleur. Maar als je hier lekker vaag over bent en met je edelsmid of juwelier bespreekt wat voor soort trouwkostuum- of pak je wilt, dan kan deze je adviezen geven waar je op moet letten bij het uitkiezen van de ring.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Trouwjurken

Your Style Wedding Fashion

De bruidsmode speciaalzaak van Nederland en 
België voor de bruid met een maatje meer. Vanaf 
maat 46. Meer dan 100 trouwjurken zijn bij ons 
aanwezig om gepast te worden.

Adres: Aalsterweg 58, 5615 CB  Eindhoven, 
Tel: 0031-(0)40-2112393

Goedkope bruidsmode

Bruidsmode Outlet Store

Bruidsmode met ongelooflijke kortingen. De
collectie bestaat enkel uit nieuwe bruidsjurken
van bekende merken, waarbij de prijzen variëren 
van € 399,- tot € 1199,-.  

Adres: Kruisstraat 36-38, 5612 CJ  Eindhoven
Tel: 0031-(0)40-2377400

facebook