Algemeen
design

Van schets tot trouwjurk

02.12.2014 - Hoe wordt uw Pronovias trouwjurk vervaardigd? Lees hier stap voor stap hoe dit in zijn werk gaat.

Wij nemen u graag mee achter de schermen, zodat u eens kan zien hoe een trouwjurk van design tot eindresultaat gemaakt wordt. Elke stap in dit proces is erop gericht om de bruidsjurk uniek te maken. Van de keuzes betreffende het ontwerp tot de mooiste stoffen, welke vaak met de hand vervaardigd zijn. De expertise van het ontwerpteam brengen de haute couture collectie van Pronovias tot leven.

Alles wordt in het werk gesteld om de meeste adembenemende en romantische trouwjurken te maken.
Alle ontwerpers, patroonmakers en coupeuses werken samen om tot het uiteindelijke doel te komen, een prachtige trouwjurk!

Alles begint met een idee en de allereerste schets van het design team. Als deze tekening klaar is overleggen ze met het productieteam met welke materialen de jurken het beste tot hun recht zullen komen. Op dit moment worden ook de patroonmakers erbij betrokken om met hun vakkennis de patronen te gaan maken. Deze worden bijna als een puzzel passend gemaakt op een buste.

Hierna zullen ze de papieren patronen gaan maken. Elk deel van de trouwjurk wordt uitgeknipt uit speciaal papier en moet in een speciale volgorde genaaid worden. Denk nu niet dat dit een gemakkelijke taak is voor de coupeuses, sommige trouwjurken bestaan uit maar liefst 300!!! verschillende delen.

Aan het einde van het proces, wanneer de trouwjurk is uitgesneden en genaaid, worden de prijzen bepaald. Ook worden dan de technische instructies voor het reinigen van de trouwjurk toegevoegd. 

Nog een laatste interessant weetje, het gehele proces duurt gemiddeld 80 uur per trouwjurk! Het is van begin tot eind een tijdrovend, maar interessant proces.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Trouwjurken

Your Style Wedding Fashion

De bruidsmode speciaalzaak van Nederland en 
België voor de bruid met een maatje meer. Vanaf 
maat 46. Meer dan 100 trouwjurken zijn bij ons 
aanwezig om gepast te worden.

Adres: Aalsterweg 58, 5615 CB  Eindhoven, 
Tel: 0031-(0)40-2112393

Goedkope bruidsmode

Bruidsmode Outlet Store

Bruidsmode met ongelooflijke kortingen. De
collectie bestaat enkel uit nieuwe bruidsjurken
van bekende merken, waarbij de prijzen variëren 
van € 299,- tot € 995,-.  

Adres: Kruisstraat 36-38, 5612 CJ  Eindhoven
Tel: 0031-(0)40-2377400

facebook